Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lagala o vzponu

SiolNET: ... na Everest, zato so ju odpustili
Dnevnik: S fotošopom na Mount Everest

V indijski zvezni državi Maharashtra so odpustili dva policista, potem ko se je izkazalo, da sta lagalo o tem, da sta prvi indijski par, ki je osvojil Mount Everest.

Dinesh in Tarakeshwari Rathod sta trdila, da sta lani osvojila 8.850 metrov visoko najvišjo goro sveta, a je preiskava, ki so jo sprožili zaradi dvomov o resničnosti njunih trditev, pokazala, da sta priredila fotografije, ki naj bi dokazovale njun alpinistični podvig.
Odpustili so ju, ker sta po besedah komandirja svojo policijsko postajo spravila na slab glas, poroča BBC.


Dnevnik, 12.08.2017 - Dejan Kovač: S fotošopom na Mount Everest

Dineš in Tarakešvari Rathod, oba policista iz indijskega mesta Pune, sta se le kratek čas sončila v slavi prvega indijskega para, ki se mu je uspelo povzpeti na najvišjo goro na svetu.

Lansko pomlad sta se namreč domov vrnila s potrdilom o tem, ki ga izdaja nepalska vlada, ter fotografijami njunega podviga, pri čemer sta se z dvema pohvalila na spletni strani Makalu Adventure. A se je kmalu pojavil črn oblak. Satjarup Sidhanta iz Zahodne Bengalije, ki mu v seznamu vzponov na najvišje vrhove celin manjka samo še 4892 metrov visok Mount Vinson na Antarktiki, je hitro opazil, da je bil na delu računalniški program za prirejanje fotografij in da je par pri tem uporabil fotografije njegovega uspešnega vzpona na Mount Everest 21. maja lani. »To je čudovito!!!! Vzela sta moje fotografije in jih fotošopirala. In dobila certifikat. Le kam gre alpinizem. Sram naj vaju bo, policista iz Puna!« je zapisal na facebooku in spodbudil njune nadrejene k preiskavi. Sama laži nista priznala, a so bili drugi dokazi dovolj prepričljivi, da so ju zaradi moralne škode, povzročene policiji, doma zdaj suspendirali, nepalsko ministrstvo za turizem pa jima je ob odvzetju certifikata o premagani gori za naslednjih deset let prepovedalo vzpone na katerokoli goro v Nepalu.

08.08.2017 06:48
Lagala o vzponu na Everest, zato so ju odpustili


BBC, 08.08.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije