Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.08.17

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 8.15 se je v Kramarjevi grapi na Storžiču v občini Tržič planincu odlomil oprimek, zaradi česar je omahnil v grapo. Aktivirani so bili reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa GRS z Brnika z helikopterjem Slovenske policije. Poškodovanega planinca so na kraju nesreče oskrbeli in z helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Ob 7.34 si je pri Vodnikovem domu v občini Bohinj pohodnica poškodovala nogo, zato sama ni mogla sestopiti v dolino. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik, ki so poškodovano na kraju oskrbeli in jo s helikopterjem Slovenske policije odpeljali v SB Jesenice.

Ob 18.20 sta se zaplezala dva italijanska alpinista na gori Šita v občini Kranjska Gora. Eden si je tudi poškodoval ramo. Reševalci GRS Rateče in posadka s policijskim helikopterjem v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah so poškodovanemu nudili prvo pomoč. Prevoz v bolnico ni bil potreben. Oba alpinista so s helikopterjem nato prepeljali v dolino Tamar.

Ob 15.50 je na letališču Bovec strmoglavil jadralni padalec ter si poškodoval hrbtenico. Prvo pomoč so mu nudili gasilci PGD Bovec iz skupine za NMP. Posredovali so reševalci NMP ZD Tolmin in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo HNMP, ki je poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 13.09 je na hribu Stol pri Humu zasilno pristal jadralni padalec. Poškodb ni utrpel, vendar je pomoč pri spravili padala z drevesa. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, sneli padalo z drevesa in prepeljali padalca v dolino.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri.
V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer večinoma zmerna burja.
Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, najkasneje na vzhodu. Čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Vročine ne bo.
Večinoma sončno bo tudi v torek.

05.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije