Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nesreče v gorah

Večer, Kronika: Planinec padel s Kramerjeve poti na Storžič in umrl

Na območju Storžiča je umrl planinec, ki je na krušljivem delu severne stene, kjer je hodil po Kramarjevi smeri, padel po odlomu skalnega oprimka.
S kranjske policijske uprave so sporočili, da je moški pri padcu danes zjutraj (4.) utrpel hude poškodbe, zaradi česar so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer je umrl.
Policija zato pred koncem tedna ponovno opozarja na "nevarnosti in veliko previdnost v gorah, ker so že najmanjše napake lahko usodne". (čk)


Umrli v planinah

Na območju Storžiča se je včeraj hudo poškodoval planinec, ki je iz stene v Kramarjevi smeri, na krušljivem delu, padel po odlomu skalnega oprimka. Kot je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj, so moškega s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer je umrl.
Italijanski gorski reševalci pa so v četrtek na zavarovani plezalni poti Rose d'Inverno v dolini Glinščice blizu Trsta, ob meji s Slovenijo, našli dva mrtva plezalca. Prve ugotovitve so pokazale, da sta bili vzrok nesreče najverjetneje vročina in izčrpanost. Iskalno akcijo so v četrtek zvečer sprožili svojci enega od plezalcev. Pogrešana so pozno zvečer našli še vedno navezana v steni. Po predvidevanjih bi bila lahko vzrok za smrt dejansko izčrpanost, potem ko sta več ur visela na žgočem soncu. Umrla sta 84-letni Tržačan, drugo starejšo žrtev morajo še identificirati. Prvemu od plezalcev v navezi naj bi bilo zdrsnilo in je za seboj potegnil tudi soplezalca. Reševalci domnevajo, da sta obvisela in jima ni uspelo več doseči stene, da bi se tako rešila.

Hudo sta se poškodovala jadralna padalca

NaTolminskem sta se v četrtek zgodili nesreči, v katerih sta se huje poškodovala nemška jadralna padalca. V prvi nesreči je 63-letniku zaradi ostrega zavoja zaprlo jadralno padalo, 67-letniku pa je padalo zaprlo zaradi spremembe vetra. Oba sta izgubila nadzor in padla. Zaradi hudih poškodb so ju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. (up, čk)
 

Vecer.si 05.08.2017
Planinec padel s Kramerjeve poti na Storžič in umrl
Nesreče v gorah

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije