Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izčrpanost

Delo: ... verjetno usodna za starejša plezalca v dolini Glinščice - Našli so ju mrtva
Huda nesreča dveh jadralnih padalcev na Tolminskem

Po celodnevnem visenju na žgočem soncu je umrl 84-letni Tržačan, drugo žrtev še identificirajo.

Trst − Italijanski gorski reševalci so v četrtek na zavarovani plezalni poti Rose d'Inverno v dolini Glinščice blizu Trsta, ob meji s Slovenijo, našli dva mrtva plezalca. Nesreča se je verjetno zgodila zaradi vročine in izčrpanosti.

Iskalno akcijo so v četrtek zvečer sprožili svojci enega od plezalcev. Pogrešana so pozno zvečer našli še vedno navezana v steni. Po celodnevnem visenju na žgočem soncu je umrl 84-letni Tržačan, drugo starejšo žrtev morajo še identificirati. Prvemu od plezalcev v navezi je menda zdrsnilo in je za seboj potegnil tudi soplezalca. Reševalci domnevajo, da sta obvisela in jima ni uspelo več doseči stene, da bi se rešila.

Huda nesreča dveh jadralnih padalcev na Tolminskem

Na Tolminskem sta se v četrtek zgodili dve nesreči, v katerih sta se huje poškodovala nemška jadralna padalca. V prvi nesreči je 63-letniku zaradi ostrega zavoja zaprlo jadralno padalo, 67-letniku pa je padalo zaprlo zaradi spremembe vetra. Oba sta izgubila nadzor in padla. Zaradi hudih poškodb so ju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, sta oba jadralna padalca državljana Nemčije. Policisti so o nesrečah jadralnih padalcev poleg preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in pristojnega državnega tožilstva v Novi Gorici obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Pri obeh nesrečah so izključili tujo krivdo, o vseh ugotovljenih dejstvih pa bodo s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili iz PU Nova Gorica.

 

  04.07.2017 11:17
Izčrpanost verjetno usodna za starejša plezalca v dolini Glinščice

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije