Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tragično preminuli

Delo: ... planinec na Kaninu je bil ustrezno opremljen

34-letni planinec iz Ljubljane je hodil kot zadnji v skupini treh pohodnikov z Malega na Veliki Kanin.

Bovec - S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili podrobnosti sobotne tragične nesreče na Kaninu, v kateri je umrl 34-letni planinec iz Ljubljane, ki je zaradi padajoče skale padel čez previs. Na poti z Malega na Veliki Kanin je hodil kot zadnji v skupini treh pohodnikov, ki so vsi bili pravilno opremljeni za pohodništvo v gorah, navaja PU.

Trojica planincev je v soboto okoli 14. ure hodila po neoznačeni poti z Malega Kanina proti Velikemu Kaninu. V kraju, imenovanem Črni Vogel, se je zadnji v koloni, 34-letni planinec, oprijel za oprimek v skali, ki se je odkrušila in padla nanj. Zaradi tega je izgubil ravnotežje in padel prek previsa okoli 50 metrov v globino, kjer je obležal na melišču.

Eden od planincev je o nesreči takoj obvestil center za obveščanje. Na kraj nesreče je prispela dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah, ki je na kraju ugotovila, da je ponesrečeni zaradi poškodb umrl. Prepeljali so ga v dolino.

 08.06.2017 12:18
Tragično preminuli planinec na Kaninu je bil ustrezno opremljen

Trojica planincev je v soboto okoli 14. ure hodila po neoznačeni poti z Malega Kanina proti Velikemu Kaninu. (Fotografija je simbolična) Foto: Željko Kozinc

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije