Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jadralni padalec hudo poškodovan

vecer.com, Kronika: 28-letni nemški jadralni padalec hudo poškodovan pri Bovcu

Nekaj čez 15. uro se je včeraj, 27., na Bovškem pri pristanku na pristajališču za jadralne padalce hudo poškodoval 28-letni nemški jadralni padalec.

Po sedanjih ugotovitvah sta 55-letni pilot tandema jadralnega padala in 28-letni jadralni padalec, državljan Nemčije, ob 14.30 v tandemu vzletela z vzletišča za jadralne padalce, s postaje C pod Kaninom. Ko sta nekaj minut pred 15. uro z jadralnim padalom pristajala na travniku pri Bovcu, sta letela previsoko za varen pristanek, zato je pilot nameraval pristati na sosednjem travniku. Pri preletu dreves in grmičevja je z jadralnim padalom na višini približno 4 metrov z desnim delom kupole jadralnega padala oplazil vejo drevesa, to pa je imelo za posledico, da se je jadralno padalo zavrtelo, oba jadralna padalca (pilot jadralnega padala in potnik v tandemu) pa sta z višine dobrih treh metrov padla na tla. Pri padcu se je 28-letni Nemec poškodoval.

Na kraju so ga zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, zaradi suma hude telesne poškodbe pa so ga kasneje prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski Klinični center. Policisti so o dogodku obvestili preiskovalnega sodnika, tožilca in tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. (spletno uredništvo)

Vecer.si 28.07.2017
28-letni nemški jadralni padalec hudo poškodovan pri Bovcu

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije