Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zakaj ni vode?

Večer, Maribor - Kaja Steblovnik: Zakaj pri koči Luka ne teče voda. Pohodniki nezadovoljni z upravljanjem koče.

Pohodniki na Mariborsko Pohorje se že nekaj časa jezijo, zakaj iz pipe pri koči Luka ne teče več voda. Razočarani pohodniki so se obrnili tudi na mestno svetnico SMC Tino Tomažič, ki je na seji mestnega sveta povzela njihov dopis: "Najemnik je pred kratkim celo umaknil pipo, verjetno zato, da bi se izognil vprašanjem pohodnikov, zakaj ne odpre vode. Pohodniki na Pohorju smo imeli vsa ta leta na voljo to vodo za pitje, prav tako psi, ki spremljajo pohodnike." Tomažičeva je dala pobudo, da se čim prej preveri stanje pri koči Luka.

V Marpromu, ki je upravljavec žičnic in smučišč, so nam pojasnili, da nimajo vpliva na ravnanje najemnika te koče. "Si pa gotovo tudi v našem podjetju želimo, da bi bila koča Luka odprta, urejena in da bi privabljala obiskovalce," so sporočili. Upravitelj koče Luka je stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski. "Ker mora najemnik poleg vseh drugih obratovalnih stroškov plačevati tudi najemnino, si verjetno mora organizirati dejavnost, da bo zaslužil tudi za najemnino, kar pa je sicer vprašanje za najemnika. Na nas niso nikoli bile naslovljene nobene pritožbe," odgovarja Dubrovski. Koča Luka ne bo predmet prodaje, temveč jo bo iz stečaja prevzela Mestna občina Maribor, ko bo za to izpolnila pogoje, nam je še povedal Drago Dubrovski.

Od 1. novembra 2016 je najemnik koče Luka družba MAJ GT, gostinstvo in turizem v lasti Vladimirja Pfeiferja. V podjetju pojasnjujejo, da so kočo obnovili na lastne stroške. Pipa pa da je bila ob prevzemu koče že zlomljena. "Tu nismo zato, da bi se s komerkoli kregali, želimo le ponuditi pohodnikom nekaj za pojest in nekaj za popit. Dejstvo pa je, da imamo tudi svoje stroške, ki jih moramo pokriti," so nam sporočili.

Kaja Steblovnik  

Vecer.si 27.07.2017
Zakaj pri koči Luka ne teče voda 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije