Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.07.17

GRS v sedmih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 13.43 se je na spodnjem koncu Jugovega stebra nad dolino Vrat, občina Kranjska Gora, zaplezal planinec. Gorski reševalci GRS Mojstrana so z dežurno ekipo GRS Brnik in posadko ter helikopterjem Slovenske vojske zaplezanega planinca dvignili v helikopter in ga nepoškodovanega prepeljali v dolino.

Ob 16.30 si je tik pod vrhom Triglava planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so jo s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.00 si je na območju Raduhe, občina Črna na Koroškem, planinka poškodovala gleženj. Posredovali so reševalci GRS Koroške, ki so planinko na kraju oskrbeli in jo prenesli do koče na Grohatu, kjer so jo prevzeli svojci in jo sami odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.02 je na vzhodni strani Kobale, občina Tolmin, strmoglavil jadralni padalec. Padalec je odprl rezervno padalo in nepoškodovan pristal na drevesu, s katerega je sam sestopil. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so z drevesa sneli padalo in nudili padalcu pomoč pri sestopu v dolino.

Ob 19.48 je gorski kolesar, srčni bolnik, javil, da mu je med kolesarjenjem po grapi pri Čekovniku, občina Idrija, postalo slabo in da potrebuje pomoč. Gasilci iz PGD Idrija in člana GRS Tolmin so obolelega oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila, idrijski reševalci pa so ga odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 16.33 se je na Martinj vrhu, občina Železniki, pri delu v gozdu poškodoval občan. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so pomagali delavcem NMP Škofja Loka pri oskrbi poškodovanega in ga prenesli na travnik, kjer so ga predali dežurni ekipi HNMP Brnik in posadki helikopterja Slovenske vojske, ki ga je prepeljala na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 14.12 je v Podolševi, občina Solčava, padla kolesarka in se huje poškodovala. Poškodovani kolesarki so nudili pravo pomoč reševalci NMP Mozirje in jo nato predali dežurni ekipi GRS Brnik, ki so jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Solčava, ki so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno in vroče. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne nevihte, ki bodo pogostejše v severni in vzhodni Sloveniji. Zavlekle se bodo tudi v noč. Sprva bo še pihal jugozahodnik, popoldne pa bo v severovzhodni Sloveniji zapihal severni veter.
V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Ob morju bo večji del dneva pihal jugo, zvečer pa bo zapihal okrepljen severozahodnik.
V torek in sredo bo nestanovitno in bolj sveže. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, ob morju lahko tudi kakšna nevihta.

23.07.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije