Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na ledeniku,

vecer.com: … ki se tali, odrili trupli skoraj 75 let pogrešanega para

V švicarskih Alpah so odkrili skoraj popolnoma ohranjeni trupli para, ki je izginil pred 75 leti, poročajo švicarski mediji.

Gre za trupli Marcelina in Francine Dumoulin, starša sedmih otrok, ki sta pogrešana, odkar sta šla 15. avgusta 1942 pomolzit krave na livado nad Chadolinom. "Brez prestanka ju iščemo že celo življenje. Želeli smo jima zagotoviti pogreb, kot sta si ga zaslužila," je za lozanski časopis Le Matin dejala njuna najmlajša hči Marceline Udry-Dumoulin, ki je zdaj stara 75 let. Zdaj ji je ta novica prinesla spokoj.

Trupli je pretekli teden odkril delavec pri vlečnici na ledeniku Tsanfleuron na nadmorski višini 2615 metrov. Pri sebi sta imela tudi osebne dokumente, bodo pa opravili DNK analizo, s katero bodo identiteto odkritih pokojnikov potrdili. Trupli moškega in ženske sta ležali eno ob drugem in sta skoraj popolnoma nedotaknjeni, je za omenjeni časopis pojasnil direktor družbe Glacier 3000 Bernhard Tschannen. Ocenjujejo, da sta padla v razpoko v ledeniku in tam ostala vsa ta desetletja. S taljenjem ledenika pa sta njuni trupli spet prišli na plan.

V času smrti je bil Marcelin Dumoulin star 40 let in je delal kot čevljar, tri leta mlajša žena pa je bila učiteljica. Imela sta pet sinov in dve hčerki. Njuna najmlajša hči je pojasnila, da je mati ravno takrat prvič odšla z možem na takšno potovanje. Pred tem je bila vedno noseča in se zaradi trebuha ni mogla povzpeti na nevaren ledenik.

Kmalu po njuni smrti so otroke ločili in dali v rejo več družinam. Vsi so živeli v istem kraju, vendar pa so se drug od drugega odtujili. Najmlajša hči je tako živela pri teti. "Za pogreb ne bom oblekla črne obleke. Mislim, da bo bela bolj primerna. Predstavlja namreč upanje, ki ga nisem nikoli izgubila," je še povedala. (spletno uredništvo, M. R.)

Vecer.si 18.07.2017
Na ledeniku, ki se tali, odkrili trupli skoraj 75 let pogrešanega para 


PROFIMEDIA Ledenik Tsanfleuron v Švici. 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije