Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.07.17

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 16.28 je na planini Krstenica v občini Bohinj krava padla v večji jarek. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj s helikopterjem Slovenske vojske in dežurno ekipo GRS na Brniku, ki so kravo prepeljali na planino Blato, kjer jo je prevzel lastnik.

Ob 22.12 sta se na Tominškovi poti proti Kredarici zaplezala in obtičala nemška alpinista. Reševalci GRS Mojstrana so odšli po planinca in ju varno pospremili v dolino.

Ob 13.41 si je na poti s Slavnika proti Skadanščini, občina Hrpelje-Kozina, planinka poškodovala gleženj. Gasilci PGD Materija, ekipa NMP Sežana in Gorski reševalci GRS Ljubljana so poškodovanko na kraju oskrbeli in jo prenesli do terenskega vozila, s katerim so jo prepeljali do Zdravstvene postaje Hrpelje. Reševalci NMP Sežana so poškodovanko prepeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Ob 17.27 je na Planici nad Kobaridom, občina Kobarid, padalec zasilno pristal na drevesu. Aktivirani so bili dežurna ekipa GRS in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki so padalca našli ter gorski reševalci GRS Tolmin, ki so mu pomagali pri sestopu z drevesa in ga pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V torek bo pretežno jasno. V sredo bo pretežno jasno, v popoldanskem času ni povsem izključena možnost kakšne nevihte. V četrtek bo sončno in vroče. Popoldne lahko nastane kakšna nevihta. Tudi v petek bo sončno s popoldanskimi krajevnimi plohami in nevihtami.

16.07.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije