Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.07.17

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vreme

Okoli 11.08 je na Ojstrici, občina Luče, planinca obšla slabost. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Celje ter posadka s helikopterjem SV in dežurna ekipa GRS. Obolelega planinca so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.26 se je na Mrzli gori v občini Solčava zaplezal planinec. Posredovali sta dežurna ekipa GRS in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Planinca so rešili iz stene in prepeljali v dolino. V pripravljenosti za klasično reševanje so bili tudi gorski reševalci postaje GRS Celje.

Ob 10.13 se je pri sestopu iz Male Mojstrovke, občina Kranjska Gora, poškodovala planinka: Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranjska Gora ter posadka s helikopterjem SV in dežurna ekipa GRS. Planinki so imobilizirali nogo, jo dvignili v helikopter in prepeljali v SB Jesenice.

Okoli 19.10 je v Kobaridu udeleženko kanjoninga obšla slabost. Gorski reševalci GRS Tolmin so jo pospremili do reševalnega vozila NMP Tolmin.

Ob 19.21 si je na Rombonu nad Bovcem pohodnica pri zdrsu poškodovala nogo in glavo. V reševalno akcijo so bili aktivirani gorski reševalci GRS Bovec, ki so poškodovanko našli in jo pospremili do letališča v Bovcu, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Tolmin.

Ob 16.27 je na cesti na Vršič v bližini Trente, občina Bovec, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Bovec so usmerjali promet, oskrbeli ponesrečenca in ga prenesli do helikopterja. Posadka s helikopterjem SV in dežurna ekipa GRS sta poškodovanca prepeljali v klinični center v Ljubljani.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na Primorskem povečini sončno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V ponedeljek bo večinoma jasno.
V torek in sredo bo pretežno jasno in postopno spet bolj vroče.

16.07.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije