Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.07.17

GRS v osmih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 8.27 si je v severni triglavski steni v občini Kranjska Gora planinec pri zdrsu poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske so alpinistu imobilizirali nogo, ga z vitlom dvignili in prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 13.37 se je na plezalni poti proti Češki koči na Jezerskem zaplezal planinec. Gorski reševalci GRS Jezersko so planinca pospremili do Češke koče.

Ob 19.45 je pri domu Planika, občina Bohinj, strela poškodovala planinko. Reševalci GRS Bohinj so poškodovanko oskrbeli in jo s pomočjo helikopterja SV prepeljali v SB Jesenice.

Ob 21.57 si je pohodnica v Bohinju zlomila roko. Reševalci GRS Bohinj so nudili pomoč zdravniku pri oskrbi pohodnice in jo prepeljali do reševalnega vozila.

Ob 13.21 se je na Srebrnjaku v plezalni smeri imenovani severozahodni steber nad Trento v občini Bovec poškodoval plezalec. Posredovali so reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala poškodovanega plezalca v jeseniško bolnišnico.

Ob 15.05 je na pobočju Mrzlega vrha nad krajem Gabrje v občini Tolmin tuji jadralni padalec zasilno pristal in obvisel na drevesu. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so padalca nepoškodovanega spustili z drevesa, sneli padalo in padalca pospremili v dolino.

Ob 16.08 se je po poti čez Rigelj v smeri Velike planine v občini Kamnik izgubila planinka. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so našli nepoškodovano planinko izven poti na nevarnem pobočju. Gorski reševalci so planinko pospremili do gondole s katero se je odpeljala v dolino.

Ob 22.47 je na območju Snežnika v občini Ilirska Bistrica stekla iskalna akcija za pogrešano osebo. Posredovali so reševalci GRS Ljubljana - skupina Postojna, Ilirska Bistrica in Ljubljana, ter gasilci PGD Podgora - Podgraje, kateri so nudili pomoč policiji pri iskanju pogrešane osebe. Osebo so živo in nepoškodovano našli v bližini meje s Hrvaško.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva zmerno do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, nato se bo postopno jasnilo. Pozno popoldne in zvečer bodo nastale nevihte, ki se bodo ponekod zavlekle tudi v noč.
V ponedeljek bo zjutraj zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo zjasnilo. Zapihal bo jugozahodni veter.
V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale nevihte. V torek bo še pihal jugozahodni veter.

09.07.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije