Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.06.17

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 6.33 so na Krnskem pogorju, pod Kožlakom v občini Kobarid, planinci naleteli na nezavestnega planinca. Ta je čez nekaj časa prišel k zavesti. Reševalci GRS Tolmin so planinca oskrbeli in mu pomagali pri sestopu do reševalnega vozila, kjer so ga v oskrbo prevzeli reševalci NMP Tolmin.

Ob 13.54 je v kraju Slap ob Idrijci, občina Tolmin, na drevesu zasilno pristal jadralni padalec. Na pomoč so mu priskočili reševalci GRS Tolmin, ki so nepoškodovanemu padalcu pomagali pri sestopu in odstranili padalo z drevesa.

Ob 12.56 si je v naselju Plat, občina Mežica, pohodnica poškodovala nogo. Zaradi težko dostopnega terena so bili na kraj napoteni reševalci GRS Koroške, ki so poškodovanko oskrbeli in jo na nosilih prenesli do mesta, kjer jo je prevzel domačin in jo s terenskim vozilom prepeljal do reševalnega vozila. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovano pohodnico prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, ki so že zajele severozahodne kraje, se bodo razširile na vso Slovenijo ter od severa ponehale v večernem ali nočnem času. Nekatere nevihte bodo spremljali močnejši nalivi, sunki vetra, krajevno bo možna toča. Ponoči se bo vreme povsod umirilo in do jutra zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla.
V ponedeljek bo precej jasno.
V torek in sredo bo delno jasno in spet bolj vroče, verjetnost za popoldanske krajevne nevihte se bo nekoliko povečala. Pihal bo jugozahodni veter.

25.06.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije