Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Na Tolminskem

Vecer.si 13.06.2017
Na Tolminskem umrl nemški jadralni padalec


G-L: Bilten URSZR - 13.06.17

 

torek, 13. junij 2017, ob 12:39, Bruno Fras, ogledov: 376

Večer, Kronika: ... umrl nemški jadralni padalec

Le dan po tem, ko je na bovškem s skokom iz letala umrla hrvaška padalka, se je včeraj na Tolminskem smrtno ponesrečil nemški jadralni padalec.

S policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je 58-letni jadralni padalec okoli poldneva skočil s skupino z vzletišča na Kobali. Ostalih 10 padalcev, ki so bili v skupini, je namreč srečno pristalo na pristajališču v Tolminu, pogrešali pa so še 11. člana. Ta se jim od vzleta ni več oglasil.
Kasneje je skupina odšla proti Kobaridu, ker so želeli skočiti še s kobariškega Stola, med tem pa so klicali pogrešanega prijatelja. Ker se jim ni oglasil, so poklicali reševalce. Ob pomoči helikopterja so gorski reševalci iz Tolmina pregledali kraj vzleta in predvideno smer letenja. Po daljšem iskanju so ga našli v krošnji drevesa tik pod vrhom Tlake na nadmorski višini 900 metrov. Na truplu sicer ni bilo vidnih znakov poškodb.
Zdravnica ZD Tolmin je odredila sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala natančen vzrok smrti. Policisti so sicer tujo krivdo izključili, so pa o dogodku obvestili pristojne inštitucije, tudi preiskovalca letalskih nesreč. (mr)

eXTReMe Tracker