Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Nabiranje kilometrine

12.06.2017 20:45

 

torek, 13. junij 2017, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 437

AAO - Špela Malenšek: Vso zimo sva pridno kovali načrte, kje vse bi se letos potikali in sezono otvorili

... z Belo pečjo (pravzaprav najinima prvima daljšima "naprej"), kjer sva plezali Katastrofulo (IV, 100 m) in Bumerang (V, 100 m).
Nauk dneva: po 90 metrih začneš dejansko uživati in nato je smeri konec.

Sledili so dnevi frikanja, počitnice v Franciji in končno: Paklenica.
Po tuhtanju v stilu "nekaj naprezali pa se glih ne bomo", sva si kljub tem mislim privoščili vrtnarsko-plezalsko uživancijo v Bračnom smjeru (5c, 250 m), kjer se, z izjemo štirih atletskih cugov, sprehodiš čez grmovje oz. gozdiček in kombinacijo Aigor/Frankenstiin (prva dva cuga ene, nato druga dva druge, 5b+, 150 m).

Dan po VTK-ju smo prvotni načrt "frikanje v Trbižu" prelevili v prvo letošnjo hribovsko: s Tonijem in Jakobom smo plezali Geršak-Grčar v Vežici (V+, 390 m). To je definicija razvajanja: en sam trden monolit, par zanimivih gibov, vrhunska skala, kjer vse drži ...

Za dušo smo med tednom (a.k.a. očitno je "Nabiranje Špeline kondicije" postal tak obči projekt) skočili preko grebena Vogla, Meje in Vrha nad Škrbino. Ta študentska svoboda nam kar ustreza, pa še nekaj dobrih fotk je nastalo.

Kondicijsko obarvana je bila tudi najbolj sveža dogodivščina: Toni naju je peljal v Spominsko dr. Tomaža Ažmana - Veliki Draški Vrh (VI+/V-VI, 400 m). Izjemna linija čez steno, ki nama kljub strahospoštovanju pred tisto delikatno prečnico, sploh ni povzročala težav. Ves dan smo uživali v vrhunskih razgledih, na štantih kar malo preveč regljali v tri krasne, ampak kot je Toni na mehkih travah Bohinjskih vratc, ob sestopu modro pripomnil: "Life is good".

Lp,
kraljici grmovja in smeha na štantih (ok saj realno ni tako hudo)
Mojca in Špela
Oznake: ALP
eXTReMe Tracker