Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.06.17

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.06 je na poti iz Ljubelja proti Prevali v občini Tržič planinca obšla slabost. Posredovali so reševalci GRS Tržič, ki so planinca na kraju oskrbeli. V klinični center Ljubljana sta ga prepeljala s pomočjo helikopterja dežura ekipa GRS na Brniku in posadka Slovenske vojske.

Ob 12.38 je na Tegoški planini v občini Tržič krava poškodovala planinca. Posredovali so reševalci GRS Tržič, ki so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli. V SB Jesenice sta ga s pomočjo helikopterja prepeljala posadka helikopterja SV in dežura ekipa GRS na Brniku.

Ob 15.37 je v gozdu nad naseljem Dolsko, občina Dol pri Ljubljani, krajanki pri nabiranju borovnic zašla s poti in zdrsnila po brežini. Gasilci PGD Dolsko in gorski reševalci GRS Ljubljana so občanko z vrvno tehniko rešili s težko dostopnega terena in jo pospremili v dolino. Zaradi nekaj odrgnin in bolečin v nogi jo je pregledal dežurni zdravnik RP Ljubljana.

Ob 18.01 je na poti na Šmarno Goro, občina Ljubljana, omagal starejši pohodnik. Posredovali so reševalci GRS Ljubljana in gasilci GB Ljubljana in PGD Tacen, ki so onemoglega pohodnika oskrbeli in s terenskim vozilom prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 14.56 je v soteski Vintgar, občina Gorje obiskovalcu postalo slabo. Gorski reševalci GRS Radovljica in gasilci PGD Podhom so obolelega na kraju oskrbeli in na klasični način prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Jesenice so ga prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo precej jasno, pihal bo veter vzhodnih smeri.
V ponedeljek bo precej jasno.
V torek bo pretežno jasno in vroče. Popoldne ali zvečer se bodo v severnih krajih pričele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo v noči na sredo razširile nad večji del države.
V sredo bo dopoldne še spremenljivo oblačno s plohami, popoldne pa se bo delno razjasnilo. Nekoliko hladneje bo.

11.06.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije