Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Poziv za evidentiranje

nedelja, 11. junij 2017, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 235

Komisija za alpinizem PZS: Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z Društvom športnih novinarjev Slovenije 

... in ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vodi nacionalno kampanjo za spodbujanje športnega obnašanja in športnega ravnanja.

Športne organizacije, izobraževalne institucije, trenerje, sodnike, športnike in športne delavce pozivamo, da zabeležite in sporočite športno ravnanje in obnašanje ter razne primere fair playa, ki jih zaznate v vašem okolju. Oziroma sporočite primere, na katere ste bili opozorjeni tekom izvajanja športnih programov, organizacijo tekmovanj in tudi na drugih dogodkih.

Športno ravnanje in športno obnašanje, ki ga po celem svetu poznamo kot izraz »Fair Play«, se navezuje na naše ravnanje, delovanje in obnašanje. Zelo pomembno je, da vsi vključeni v šport, ravnamo v skladu s športnimi in fair play vrednotami. Pomembno je, da primere dobrega ravnanja izpostavimo in nagradimo ter opozorimo na neprimerno ravnanje in obnašanje.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez bo skupaj z Društvom športnih novinarjev Slovenije zbiral in evidentiral primere fair playa, športnega ravnanja in obnašanja. Dobre primere bomo izpostavili in nagradili. Za najboljše pa podelili posebna priznanja na pomembnejših prireditvah (Skupščina OKSZŠZ, Športnik leta v Cankarjevem domu ...) ter jih posredovali tudi na Evropsko združenje za fair play in Svetovno združenje za fair play.

Pozivamo vas, da predloge športne poteze na priloženem obrazcu sproti pošiljate na naslov ales.solar@olympic.si.

S športnimi pozdravi!

Društvo športnih novinarjev, Jože Zidar, predsednik
Olimpijski komite Slovenije Slovenije - Združenje športnih zvez
Miroslav Cerar, Ambasador RS za šport, strpnost in fair play

eXTReMe Tracker