Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

9. na Malo goro

ŠKTD Kamnje - Potoče pripravlja letos že 9. Gorski tek na Malo goro. Tek, ki privablja vsako leto več


... tekmovalcev iz Slovenije ter tudi iz bližnjih italijanskih krajev, bo letos štel za pokal PGT. Obenem bo letošnji tek tudi pokalna tekma za prvenstvo PGT za leto 2017. Pričakujemo, da se bodo teka udeležili nekateri najboljši slovenski gorski tekači in tekačice, kar bo tekmo naredilo še zanimivejšo.

Pričetek teka bo ob 10. uri v središču vasi Kamnje (Vipavska dolina) na nadmorski višini približno 200 metrov. Prijave bodo zbirali na startu, na dan dogodka, od 8.30 dalje.
Trasa sprva poteka po asfaltni cesti, kmalu zatem pa preide na gozdne steze, ki tekmovalce pripeljejo do zahodnega dela planote Mala gora. Cilj teka je na manjši vzpetini pri koči na Mali gori, ki leži na nadmorski višini 1034 metrov. Dolžina proge znaša 4,8 km, do cilja pa je potrebno premagati dobrih 800 metrov višinske razlike.
Vsi tekmovalci prejmejo ob vpisu startno vrečko presenečenja, po prihodu v cilj pa bodo deležni toplega obroka in pijače. Na progi jim bodo na voljo štiri okrepčevalnice z vodo in drugimi osvežilnimi napitki. Prav tako bo poskrbljeno, da bo zabeležen njihov čas teka.
Najboljši trije v posameznih kategorijah bodo prejeli medalje ter praktične nagrade. S pokalom in denarno nagrado pa bodo nagrajeni najboljši trije v generalni razvrstitvi. Tako v moški, kot tudi v ženski.
Denarno bosta nagrajena tudi morebitna nova rekorderja proge. Rekordni čas pri moških znaša 33.14 (S. Alič), pri ženskah pa je najhitreje do sedaj odtekla L. Krkoč, ki se ji je merilec ustavil pri 40.52. Udeleženci nedeljskega teka na Malo goro bodo ob zaključku deležni tudi žrebanja, kjer bodo podeljene bogate nagrade!

Vreme za konec tedna naj bi bilo sončno, tako, da lepo vabljeni na Malo goro vsi ljubitelji gorskega teka!

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije