Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

10. Kunaverjev pohod

TD Rakek vabi na nezahteven pohod, primeren tudi za družine in starejše, bo v soboto, 3. junija. Zbrali se bomol ob 9. uri na železnmiški postaji Rakek ...

 ... in ob 9.30 krenili na pot.
Od železniške postaje skozi vaški del Rakeka, mimo cerkve arhitekta Jožeta Plečnika naprej čez Rakovška polja, preko hriba Stražnik in skozi lepe jelovo-bukove gozdove do Malega naravnega mosta, kjer nas pot pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Od tu naprej se priključimo na krožno učno pot, kjer si ogledamo še vse ostale naravne znamenitosti tega naravnega parka.
Pri Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Rak bomo pohod zaključili s toplim obrokom, živo glasbo in prijetnim druženjem.  ...več tdRakek.si >


01.06.2017: Slovenske novice/Jaz pa pojdem ...

Kunaverjev pohod. Ljubitelj narave in poljudnoznanstveni pisec Pavel Kunaver je že pred prvo svetovno vojno odkril lepote Rakovega Škocjana, na njegov predlog pa je ta biser krasa leta 1949 postal naš prvi krajinski park. Tretjega junija si ga oglejte na lahkem, zanimivem in nezahtevnem pohodu, ki ga boste ob 9.30 začeli na železniški postaji v Rakeku, do osrčja slovitih udornic pa boste odšli prek Rakovškega polja in skozi lepe jelovo-bukove gozdove. Pri Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Rak boste pot sklenili s toplo malico, srečelovom, živo glasbo in druženjem. Desetkilometrski pohod bo slajši tudi zaradi članic Društva žena in deklet na podeželju Klasje Cerknica, zanimiv in vreden ogleda pa bo tudi spust članov Jamarskega društva Rakek z Malega naravnega mostu. Informacije: 051-241-203, www.tdrakek.si.

23.05.2017

Ljubitelj narave in poljudnoznanstveni pisec Pavel Kunaver je že pred prvo svetovno vojno odkril lepote Rakovega Škocjana, na njegov predlog pa je ta biser krasa leta 1949 postal naš prvi krajinski park.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije