Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova poškodba

Večer, Lokalno, Maribor - Barbara Bradač: … kolesarja na Pohorju. Nesreča se je zgodila v nedeljo na urejeni in odprti progi v kolesarskem parku

Na Mariborskem Pohorju se je v nedeljo opoldne poškodoval 40-letni poljski kolesar. Nesreča se je zgodila med vožnjo po urejeni in odprti sedem kilometrov dolgi progi z imenom Modra - Flow v Bike parku Pohorje. Na spletni strani kolesarskega parka piše, da je ta proga lažja, primerna za začetnike in napredne kolesarje z izkušenimi vodiči. Poljak, ki naj bi vozil z ustrezno zaščitno opremo, je nesrečno padel na Čopovi progi pod Trikotno jaso.
"Po padcu je poškodovani kolesar sam poklical na 112. Na kraju sta mu pomagala reševalec kolesarskega parka in ekipa nujne medicinske pomoči, z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor," so povedali v mariborskem javnem podjetju Marprom, ki med drugim upravlja tudi Bike park Pohorje. Kot smo neuradno izvedeli, ima Poljak zlomljen gleženj.
Izkušeni kolesarji povedo, da nezgode in poškodbe pri tem adrenalinskem športu niso nič nenavadnega in so tudi precej pogoste. Policisti bodo o svojih ugotovitvah glede nedeljske nesreče s poročilom seznanili pristojno tožilstvo, kar kaže na to, da niso odkrili znakov kaznivega dejanja. "Poročilo na tožilstvo je standardni postopek, kadarkoli gre za nastanek hude telesne poškodbe. Če bi bili znaki kaznivega dejanja, bi policija podala kazensko ovadbo," je pojasnil Miran Šadl iz policijske uprave Maribor.
Precej slabše od Poljaka pa jo je odnesel kolesar, ki se je prve dni maja spustil po še ne odprti progi za svetovni pokal in nesrečno padel na odseku pod kočo Luka, pred skakalnico, ki je ni preskočil, pač pa je padel čez krmilo kolesa in udaril vanjo. Po naših neuradnih podatkih je kolesar utrpel zelo hude poškodbe.

Barbara Bradač

 

Vecer.si 30.05.2017
Nova poškodba kolesarja na Pohorju

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije