Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.05.17

GRS v petih akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 10.45 je pod Češko kočo, občina Jezersko, na plezalni poti padel planinec in se poškodoval. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Jezersko ter združena ekipa HNMP in GRS na Brniku z vojaškim helikopterjem. Po nudenju medicinske pomoči na kraju dogodka, so poškodovanca dvignili v helikopter in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.49 je na poti iz Srednje Radovne na Voški vrh, občina Bled, planinec izgubil zavest. Posredovali so reševalci GRS Radovljica in reševalci NMP Bled. Na kraju so zaprosili za posredovanje helikopterja SV z združeno ekipo HNMP in GRS na Brniku, ki so poleteli do poškodovanca in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.31 sta na poti na Špik v občini Kranjska Gora omagala finska izletnika na višini okoli 2000 metrov. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska Gora ter združena ekipa HNMP in GRS, ki so izletnika s helikopterjem SV prepeljali v dolino.

Ob 16.18 na Spodnjem Jezerskem, občina Jezersko, jadralna padalka s padalom padla med smreke in ostala nepoškodovana. Gorski reševalci GRS Jezersko so padalki rešili padalo z drevesa.

Ob 18.18 je na gozdni cesti Škocjan–Ponikve, občina Grosuplje, invalid z vozičkom zapeljal z gozdne ceste po pobočju. Posredovali so gorski reševalci GRS Ljubljana, ki so invalida oskrbeli in ga z nosili prenesli do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP in ga odpeljali v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sončno z nekaj kopaste in visoke koprenaste oblačnosti. Čez dan bo zapihal šibak veter južnih smeri.
V torek bo povečini sončno, proti večeru bodo predvsem v gorskem svetu nastale posamezne nevihte. Pihal bo šibak jugozahodnik.
V sredo bo sončno, sredi dneva in popoldne pa predvsem v severni polovici Slovenije spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe in nevihte.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Manj verjetne bodo na Primorskem.

29.05.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije