Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dan

GRS Ljubljana: ... varnejšega gibanja v gorah v letnih razmerah 2: - ferate v Glinščici

Gorska reševalna služba Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane prireja Dan varnejšega gibanja v gorah v letnih razmerah, ki bo v soboto, 3. junija, na feratah v Glinščici - Italija.

Zborno mesto bo na parkirišču P+R Dolgi most ob 7. uri. Po primorski avtocesti se bomo z osebnimi avtomobili odpeljali do izvoza za Kozino in nadaljevali čez mejni prehod Krvavi potok do vasi Jezero. Tisti, ki lahko peljete s svojim avtom, pri prijavi napišite koliko oseb lahko peljete.

Tečaj bomo opravili v slikoviti dolini reke Glinščice, ki leži med Trstom in Kozino na Italijanski strani. Nudi zelo dobre možnosti za raznovrstno rekreacijo, od lahkih do zelo zahtevnih poti, ferat, plezalnih smeri itd.

V prvem delu bomo vadili samovarovanje na zelo dobro opremljeni ferati Bruno Biondi, težavnosti C/D, ki nudi raznolik trening samovarovanja. Nadaljevali bomo na zelo zahtevni zavarovani poti Zimske rože. Sledila bo analiza opravljenega treninga in okrepčilo iz nahrbtnika (avta). Ker se bomo med obema deloma tečaja vrnili do avtomobilov in se tam tudi okrepčali, ne bomo imeli s sabo vse opreme, tekočine in hrane, ampak samo toliko, kot je potrebujemo za tisti del.

Drugi del tečaja bo potekal po lahki označeni in neoznačeni poti. Namenjen bo spoznavanju doline in izmenjavi izkušenj z gorskimi reševalci in vodniki. Od parkirišča pri razvalinah Muhovega gradu bomo sestopili mimo Matterhorna v dno doline Reke Glinščice. Na drugi strani se bomo vzpeli do vrha grebena nad Počivenco, kjer je spomenik legendarnemu alpinistu Emiliu Comiciu. Sestopili bomo mimo cerkvice in nadaljevali nad Slapom Supet v Botač. Sledil bo vzpon do bivše železniške proge. Po njej bomo šli skozi dva tunela do poti, ki nas bo pripeljala na izhodišče.

Program

1. Teoretična predavanja
- tehnična oprema za gibanje na zelo zahtevnih poteh in feratah
- kategorizacija planinskih poti in ferat
- priprava na turo
- možnosti organiziranega obiskovanja gora

2. Praktične vaje
- uporaba čelade, plezalnega pasu in samovarovalnega kompleta
- uporaba popkovine na feratah
- hoja po poteh in brezpotju
- analiza in zaključek

Oprema: Čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, rokavice za ferate, popkovina, ki jo sestavlja 60 cm dolga neskončna zanka (trak ali pomožna vrvica) in HMS vponka ter obutev (planinski čevlji) in obleka za gibanje v gorah.

Tečaj bo zaključen okoli 17. ure.

Tečaj je brezplačen. Število udeležencev je omejeno. Prijave zbiramo do 1. junija preko spletnega obrazca: goo.gl/forms/M26qX89iYQ7opHyW2

Dodatne informacije: 041 572 893, Marko Jurič

V primeru slabega vremena bo tečaj prestavljen za en teden, na 10.6.2017

Vodja akcije: Marko Jurič Načelnik GRS Ljubljana: Brane Žorž

23.05.2017
Dan varnejšega gibanja v gorah v letnih razmerah 2

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije