Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Filozofija hoje

Predstavitev knjige Frédérica Grosa v torek, 16. maja, ob 18.30 v Trubarjevi hiši literature

Pri založbi V.B.Z. je v slovenskem prevodu (iz francoščine je prevedla Jedrt Lapuh Maležič) izšlo edinstveno delo enega bolj prepoznavnih francoskih filozofov srednje generacije Frédérica Grosa.

Gros je v delu Filozofija hoje na specifičen način združil dve dejavnosti, ki človeka opredeljujeta v nekem izvornem smislu – mišljenje in hojo. V tem mu na filozofskem in praktičnem nivoju pritrjuje marsikateri mislec, od Nietzscheja, preko Rousseauja, Thoreauja in Wordswortha, pa vse do Kanta, ki je imel svoje sprehode zelo natančno odmerjene. Kot v knjigi, ki pa ni le filozofija hoje, temveč tudi hoja v in skozi filozofijo, Gros pokaže, da hoja odpira in razrešuje probleme; je hkrati pospeševanje mišljenja in vzpostavljanje odnosa s samim sabo. Poleg tega ima hoja velik kulturni in seveda politični pomen – pomisel na pomen različnih političnih pohodov in protestov.

Filozofija hoje je tako široko dostopen vpogled v filozofski, kulturni, zgodovinski in politični pomen hoje.

Vabljeni na predstavitev in pogovor o knjigi, ki bo v torek, 16. maja, ob 18.30, v Trubarjevi hiši literature.

O knjigi in filozofiji hoje nasploh se bosta pogovarjala založnik, publicist in tekač Samo Rugelj in Milan Hosta, avtor ene prvih disertacij na temo filozofije športa. Moderira Robert Bobnič. Na predstavitvi bo možen tudi nakup knjige z 20-odstotnim popustom.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije