Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Črna sobota:

Slovenske novice: ... plezalec omahnil v globino in umrl
Slovenske novice:
Sašo izkrvavel na gradu Fridrihštajn;  Večer

Športni plezalec se je smrtno ponesrečil.

KOČEVJE – Danes ob 13.45 je pohodnik na razgledni točki gradu Fridrihštajn v občini Kočevje opazil športnega plezalca, ki je plezal po ruševinah gradu. Plezalec je padel v globino in se smrtno poškodoval. Posredovali so reševalci GRS Ljubljana in preminulega prenesli do vozila pogrebne službe.

Na kraju nesreče so bili tudi reševalci NMP Kočevje, poroča uprava za zaščito in reševanje.


Slovenske novice, 15.05.2017 07:12:
FOTO: Sašo izkrvavel na gradu Fridrihštajn

V plezalni steni kočevskih ruševin je umrl 35-letni Sašo Žitnik. Verjetno je bila usodna poškodba bodisi z žago ali vrtalko.

KOČEVJE – Trume pohodnikov so nemo stopale med mogočnimi smrekami na poti iz mesta ob Rinži do mikavne in vselej obljudene izletniške točke na gradu Fridrihštajn, od koder se je tudi včeraj zjutraj odstrl razgled do najvišjih slovenskih vršacev, pravljična je bila videti tudi Kočevska dolina. Le redkih izmed izletnikov namreč še ni doletela žalostna vest o tragični usodi 35-letnega someščana Saša Žitnika, ki je umrl dan pred tem.

Njegova prijatelja sta na robu stene ob kamnu v travi prižgala svečo. Le zakaj te je vzelo to skalovje, visoko nad domačim pragom, kot da je prešinilo mladeniča, ki je z razglednega stolpa gradu zrl v smeri sobotne nesreče. Za njim je mladenič sočutno odkimal in dodal: »Vsi smo žrtve adrenalina, prijatelj, počivaj v miru.«

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. ...


vecer.com, Kronika, 15.05.2017, 13:29

Plezalec umrl med vzponom na grad Fridrihštajn

V soboto se je med plezanjem po plezalni steni v smeri grada Fridrihštajn pri Kočevju smrtno ponesrečil 35-letnik. O najdbi trupla je bila policija obveščena malo pred 14. uro istega dne.
Policija ugotavlja, da je moškemu zdrsnilo na privezu malo pred zgornjim robom stene. Pri tem naj bi se huje poškodoval s cepinom. Opravljena bo obdukcija, policija pa po do zdaj zbranih dokazih ni zaznala elementov kaznivega dejanja. (M. R., spletno uredništvo)
 

 

13.05.2017 18:53
Črna sobota: plezalec omahnil v globino in umrl

Fotografija je simbolična. Foto: shutterstock.com



 


 

Vecer.si 15.05.2017 13:29

Plezalec umrl med vzponom na grad Fridrihštajn


 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije