Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

S prve tekme

državnega prvenstva v sezoni 2017 domov prinesli zlato in srebrno medaljo: Alpinistični klub Slovenska Bistrica

Na prvi tekmi državnega prvenstva v težavnostnem plezanju v sezoni 2017 za mlajše in srednje kategorije, ki jo je organiziral Plezalni klub Škofja Loka, je nastopilo šest mladih tekmovalcev iz AK Slovenska Bistrica – za tri je bila to prva tekma na državnem prvenstvu. Domov smo se vrnili bogatejši za nove izkušnje in z eno zlato in srebrno medaljo. Prvi se je med cicibani v smer podal Tine Rupnik. V zanj krstnem nastopu na tekmah državnega prvenstva si je nabiral izkušnje in zaradi nekoliko slabšega nastopa v drugi smeri na koncu zasedel 11. mesto.

Med mlajšimi deklicami je Ema Seliškar nadaljevala uspešne nastope iz Vzhodne lige in prvenstva iRCC in z osvojenima vrhovoma obeh smeri zmagala.

V popoldanskem delu smo imeli štiri tekmovalce. Kot prvi je v kategoriji starejših dečkov nastopil Gal Leskovar. Kljub dobremu plezanju je tudi z malo smole za las ostal izven finala – s še petimi sotekmovalci je osvojil 5. mesto. V isti kategoriji je nastopil še Urban Zagoršek – na zanj prvi državni tekmi si je nabiral dragocene izkušnje in zasedel 20. mesto.

Med starejšimi deklicami je Lucija Tarkuš v prvi smeri odplezala suvereno in priplezala daleč najdlje med vsemi – do zadnjega oprimka pred vrhom. V finalnem nastopu se ji je za gib roke proti naslednjemu oprimku izmuznila zmaga.

Med kadeti se je kot zadnji na svoji prvi tekmi državnega prvenstva v smer podal Neven Otrorepec. Plezal je dobro in z osvojenim 9. mestom dokazal, da se z še nekaj več treninga lahko kosa z najboljšimi.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo čez 14 dni v Log-Dragomerju s 1. tekmo v balvanskem plezanju, kjer bodo imeli vsi priložnost, da se še enkrat več izkažejo.

S prve tekme Državnega prvenstva v sezoni 2017 domov prinesli zlato in srebrno medaljo

Fotografije s tekme >

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije