Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 04.08.17

GRS v petih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 14.43 se je na poti s Komne, občina Bohinj, poškodoval planinec. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj. Na kraju dogodka so mu nudili prvo pomoč in ga prenesli v dolino.

Ob 15.21 sta na planinski poti pod Vrhom Kraj sten v bližini Vršiča v občini Bovec zašla italijanska planinca. Posredovali so reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku s posadko helikopterja Slovenske policije nepoškodovana prepeljali v Kranjsko Goro.

Ob 15.10 se je v Dijaški ulici v Tolminu, občina Tolmin, po težavah v zraku in zasilnem pristanku poškodoval nemški jadralni padalec. Reševalci NMP ZD Tolmin so ga oskrbeli in pripravili za helikopterski prevoz. Pri oskrbi sta jim pomagala tudi reševalca postaje GRS Tolmin. Posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe reševalcev HNMP ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 15.10 se je pod vzletiščem jadralnih padalcev Kobala, občina Tolmin, zaradi težav pri vzletu in padcu poškodoval nemški jadralni padalec. Reševalci postaje GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS Brnik so ga oskrbeli, pripravili za helikopterski prevoz in prenesli do primernega mesta za vkrcanje v helikopter. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 17.43 se je pri soteskanju v kanjonu Sušec v občini Bovec poškodovala udeleženka. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki sta s posadko helikopterja Slovenske policije s helikopterjem prepeljala poškodovanko v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter.
V soboto bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri.
V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, sprva večinoma le v severni Sloveniji. Pihal bo šibak vzhodni veter. Vročina bo popustila, vroče bo le še na Primorskem.
Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Vročine ne bo.

04.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije