Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Arehu

Večer, Maribor - Aljaž Jug: … bo športno tudi poleti. Otvoritev novega parka prihodnjo soboto, 20. maja.

Prihodnji konec tedna bo pod propadajočim hotelom Areh otvoritev kolesarskega Skills parka ali spretnostnega poligona. Upravljavec in snovalec Skills parka ter hkrati tudi organizator otvoritvenega vikenda je društvo NLP, ki že 15 let deluje v okviru smučanja in gorskega kolesarjenja. "Pred 15 leti smo bili nekoliko prehitri s populariziranjem gorskega kolesarstva, z novo oblastjo v občini Ruše pa se je tudi to spremenilo," pove predsednik društva Renato Kolmanko. "Danes so zadeve popolnoma drugačne. Kolesarstvo vseh vrst je v porastu, dotična sekcija našega društva pa ima podmladek, ki izhaja še iz časov MTB-krožka na ruški osnovni šoli, tako da se nam za prihodnost ni bati. Upamo samo na čimprejšnjo legalizacijo pohorskih trail prog, ki bi, v to verjamem, prinesla le koristi."
Spretnostni poligon je na Arehu dobrodošla pridobitev. Dejstvo je namreč, da je turistična destinacija le še v zimskem času, a še takrat vsega potenciala ne izkorišča. "Želeli smo popestriti poletno dogajanje na Arehu in glede na to, da je v Rušah pred kratkim nastal tako imenovani pump track, se nam je to zdela dobra ideja in dopolnitev koncepta, ki si ga je zastavila občina." Le-ta je poligon delno financirala, po ocenah Kolmanka pa se skupna vrednost projekta giblje med tremi in štirimi tisočaki.
Otvoritev parka se bo v soboto, 20. maja, začela ob 12. uri, dogajanje pa bodo popestrile aktivnosti za otroke in mladino. Od 10. ure bo vsako uro organiziran prevoz koles in kolesarjev izpred kmetijske zadruge v Rušah do Apnice, poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo.

Aljaž Jug

Vecer.si 12.05.2017
Na Arehu bo športno tudi poleti

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije