Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gorski ultra maraton

NotranjskoPrimorske - Jelka Lekše: Vipava 2017 uspešen za tekmovalce in organizatorje

Ultra-trail Vipavska dolina, ki je konec preteklega tedna doživel tretjo ponovitev, zadovoljil tekmovalce in organizatorje.

Vipava, 30. april – S štartom v Ajdovščini se je ob točno ob 6. uri začel tretji Gorski ultramaraton Vipavska dolina – 100 UTV (100 Ultra Trail Vipava Valey). Na treh razdaljah, poleg najdaljše, so se tekmovalci lahko pomerili še na petdeset in petindvajsetkilometrski progi, se je letos uvrstilo nekaj manj kot štiristo tekačev. Fotogalerija tekačev ob prihodu v cilj se nahaja tukaj.

Na najdaljši progi je bil najhitrejši Marjan Zupančič, zmagovalec prvega traila, lani drugouvrščeni, s časom 11.16.56, najboljša tekmovalka, Žana Andreeva, pa je za pot porabila 15.10.18, vseh uvrščenih tekmovalcev je bilo 84. Petdeset kilometrski tek je uspešno zaključilo 146 tekačev, na petindvajset kilometrski preizkušnji pa se je uvrstilo 154 tekmovalcev. Zanimivost – za Notranjsko-primorske novice je na srednji, petdesetkilometrski progi tekla Klara Lekše, ki je prvo tako dolgo preizkušnjo tudi uspešno prestala.

Spomladanski ultra maraton v Vipavski dolini iz leta v leto privablja čedalje več tekmovalcev, zanimanje zanj pa je izjemno veliko tudi v tujini, letos so se prijavili tekmovalci iz kar 15 držav, tudi iz Kanade. Tekmovalce v naravno okolje Vipavske doline privablja lepa pokrajina in dobra organizacija. Brez zagnanosti organizatorja, pomoči občin Vipave in Ajdovščine sodelovanja številnih društev in prostovoljcev dogodka zagotovo ne bi uspeli izvesti na način, kot smo mu bili priča pretekli vikend.

Pomembno vlogo pri izvedbi imajo prostovoljci, ki na številnih okrepčevalnicah in kontrolnih točkah z dobro voljo pričakajo in pospremijo tekmovalce. Na eni od njih, v Podnanosu, smo se ustavili tudi mi. Nasmejane domačinke so preverile podatke vsakega prispelega , potem pa so si tekmovalci lahko postregli z različnimi okrepčili pred zadnjim zahtevnim vzponom na Nanos. Gospa Jožica Kodre, je na okrepčevalnici in kontrolni točki v Podnanosu skrbela, da je vse nemoteno potekalo. Prostovoljci so bili na točki od sedmih zjutraj, zadnjega tekmovalca pa so pričakovali sredi noči.

Iz leta v leto se število tekačev na prireditvi povečuje, kar po mnenju sogovornice dokazuje, da tek pridobiva na veljavi. Za dobro počutje tekmovalcev in spremljevalcev skrbi okrog tristo prostovoljcev.
Za nas se je pot končala nekaj po polnoči v Gradišču pri Vipavi, kjer je bil cilj vseh preizkušenj. Kljub hladni noči (veter in relativno nizke temperature) pa dobre volje na cilju ni manjkalo. Nasmeh, objem in dober občutek, da je proga premagana so zarisali nasmeh tudi najbolj utrujenim tekmovalcem, ki so pretekli ciljno črto.
Jelka Lekše

 03.05.2017
Gorski ultra maraton Vipava 2017 uspešen za tekmovalce in organizatorje


G-L, 05.05.2017: Vipava ... 


Primorske novice, 04.05.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije