Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dopolnilo

predlogov sklepov in dodatna obrazložitev k točki 8. dnevnega reda Skupščine PZS 2017

Skupščina PZS bo, dne 22. 4. 2017 v Ajdovščini, pri točki 8 obravnavala prodajo poslovnih prostorov PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani. V gradivu je predstavljen dosedanji potek postopka prodaje in predlog pogodbe. Na podlagi sklepa UO PZS in na podlagi dodatnih pogajanj s potencialnim kupcem ter skladno z 7. členom Poslovnika o delu skupščine PZS objavljamo dopolnila k predlogom sklepov, skupaj z obrazložitvijo.

8. točka dnevnega reda Skupščine PZS 2017: Prodaja poslovnih prostorov PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani

Naknadno, po prvotni uskladitvi prodajne pogodbe za prodajo poslovnih prostorov Planinske zveze Slovenije s potencialnim kupcem, je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, 29. 3. 2017, izdal Kulturno - varstvene pogoje št. 35102-1284/2015-7, ki opredeljujejo status nepremičnine kot registrirano nepremično dediščino in predpisuje natančne pogoje za obnovo objekta. Zaradi povečanje vrednosti obnove na podlagi novih pogojev, ki jih mora investitor pri obnovi spoštovati, je kupec uveljavljal zmoto glede bistvene lastnosti predmeta prodaje. Potencialni kupec je zahteval razveljavitev predpogodbe oz. predlagal sklenitev prodaje pod novimi pogoji. Sklenitev pogodbe po ceni 650.000 € iz predloga prodajne pogodbe, objavljene v gradivu za skupščine, torej ni mogoč. Z nastalo situacijo se je na svoji 15. seji, 11. 4. 2017, seznanil UO PZS in se soglasno odločil za nadaljevanje postopka prodaje ter sprejel sklep s katerim predlaga Skupščini PZS znižanje kupnine. S potencialnim kupcem je bil po dodatnih pogajanjih sklenjen dogovor, da so ob spremenjenih pogojih pripravljeni skleniti nakup po nakupni vrednosti 570.000 €, vse ostale določbe prodajne pogodbe ostajajo enake. Na podlagi spremenjene situacije se predlagata dva sklepa. Prvi sklep potrjuje v gradivih objavljeno pogodbo, pri čemer se spreminja samo prodajna cena na znesek 570.000 €. V primeru, da do sklenitve predlagane pogodbe ne pride, bodisi zaradi razloga na strani kupca, bodisi zaradi uveljavljanja predkupne pravice s strani Mestne občine Ljubljane, na podlagi Zakona o varstvu kulturne dediščine, se predlaga še drugi predlog sklepa. Drugi sklep omogoča sklenitev prodaje tudi drugemu kupcu. Tudi v tem primeru je določena le minimalna kupnina, sklenitev pogodbe je dodatno pogojena s potrditvijo besedila nove potencialne pogodbe s strani UO PZS. Veljavnost tega sklepa je časovno omejena za sklenitev prodaje do konca leta 2017.

Predlog sklepa: Skupščina PZS na predlog upravnega odbora PZS, na podlagi točke g) prvega odstavka 27. člena Statuta PZS, potrjuje pogodbo o prodaji poslovnih prostorov PZS na parc. št. 2333 in 2334 k.o. Ajdovščina, na Dvorakovi 9 v Ljubljani, za kupnino 570.000 € in pooblašča predsednika PZS za sklenitev in podpis pogodbe.

Predlog sklepa: Skupščina PZS na predlog Upravnega odbora PZS, na podlagi točke g) prvega odstavka 27. člena Statuta PZS, podaja soglasje za odtujitev poslovnih prostorov PZS na parc. št. 2333 in 2334 k.o. Ajdovščina, na Dvorakovi 9 v Ljubljani, za kupnino v minimalnem znesku 570.000 € in pooblašča predsednika PZS, da po potrditvi besedila pogodbe s strani Upravnega odbora PZS, sklene in podpiše pogodbo o odtujitvi. Sklep velja do 31. 12. 2017.

Predlog sklepa: Skupščina PZS določa, da se pridobljena sredstva s prodajo poslovnih prostorov PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani vodijo na posebnem stroškovnem mestu in se morajo porabiti izključno za nakup novih prostorov in nakup potrebne opreme za nemoteno poslovanje PZS.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije