Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kako predelati kombi v avtodom

Kibubazin: Pisali smo že o različnih možnostih za spanje v avtomobilu, zdaj pa vam predstavljamo Ambrožev doma predelani kombi.

Moj stari potniški volkswagen transporter je letnik 1995, s 330.000 prevoženimi kilometri. Njegovo predelavo sem si zamislil tako, da ga lahko uporabljam kot osebno vozilo za prevoz petih ljudi, hkrati pa ga lahko takoj spremenim v tovorno vozilo ali avtodom - in že drvim na podaljšani vikend v naravo. Vse, kar je notranjosti, sem s pomočjo domačih in prijateljev predelal tako, da lahko v petnajstih minutah postavim vse pohištvo ven in kombi preuredim tako, kot ga potrebujem.

Predelava

Naprej sem moral odstraniti oziroma popraviti rjaste dele, potem pa namestiti elektroinštalacijo z dodatnim akumulatorjem za luči in hladilnik. Sledila je izolacija, da poleti ni prevroče, jeseni in spomladi pa ne premrzlo. Uporabil sem 2 cm debel armafleks, ki se ga dobi na meter - potreboval sem ga približno sedem kvadratov.

Nato sem namestil tla in obloge. Za dno sem izbral ploščo OSB, nanjo pa prilepil topli pod za večje udobje in lažje čiščenje. Kot stranske obloge sem uporabil topolovo vezano ploščo. Debela je 4 mm, tako da bi nanjo lahko privijačil omare, vendar to na koncu ni bilo potrebno.

Sledil je pohištveni del. Najprej sem si skiciral približen videz z okvirnimi merami, ostalo pa sem prilagajal sproti. Smrekove plošče, debele 18 mm, so dovolj lahke in se jih dobi v vsaki trgovini z gradbenim materialom. Na koncu sem v vnaprej pripravljeno odprtino namestil še hladilnik in pa zadnjo klop.

Testna vožnja

Ko je bilo vse izdelano, se je bilo seveda treba odpeljati na test. Na srečo je bilo ravno tisti vikend Volkswagnovo srečanje v Vinici ob Kolpi. Tam sem od drugih dobil še veliko dobrih idej za izboljšavo! Bilo je nepozabno in pa super stestirano.

Od takrat je kombi v pogonu skoraj vsak dan. V njem imam vedno pripravljeno opremo za spanje, hkrati pa je to moj premični domek, kjer imam oblačila, hrano in seveda pivo v hladilniku. Čisto sveža novica pa je, da sem ravnokar zamenjal kombi, in sicer za enak model, vendar s štirikolesnim pogonom. Vse, kar je bilo izdelano prej, se prilega tudi v novi avto, samo malo sem odžagal določene deske. Kampiranje se torej nadaljuje še bolj kot prej in na še bolj odročnih krajih, z najlepšimi razgledi ter dobro družbo!

24.04.2017
Ambrož Terčič "Kibubazin"


Pogled od zadaj


Zadnja klop z jedilno mizo


"Spalnica"


Kuhinja pred avtodomom

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije