Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.04.17

Na Veliki Planini
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 10.26 si je, v bližini Zelenega roba na Veliki Planini v občini Kamnik tuja planinka poškodovala gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so poškodovanko oskrbeli in prepeljali v ZD Kamnik.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo povečini sončno, popoldne ponekod v notranjosti spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Ponoči se bo v večjem delu Slovenije pooblačilo.
V petek bo zjutraj in dopoldne pretežno oblačno, popoldne pa delno jasno, nastale bodo krajevne plohe, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na soboto.
V soboto bo oblačno, občasno bo deževalo. Hladneje bo.
V nedeljo bo dež ponehal, popoldne se bo delno zjasnilo.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost pred snežnimi plazovi MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je večinoma stabilna, snega je v gorah malo. Sneg je večinoma dobro preobražen. Snežna odeja je zjutraj pomrznjena in trda. Čez dan se zlasti na osončenih legah, nižje pa tudi v senci, ojuži. Višina snežne odeje je neenakomerna, snega je v gorah malo in se hitro tali. Možnost, da bi sprožili kakšen snežni plaz, je majhna.

V četrtek bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. V petek bo zjutraj in dopoldne pretežno oblačno, popoldne pa večinoma sončno. Nastale bodo krajevne plohe, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. meja sneženja bo med 2000 in 2100 metrov nadmorske višine. V soboto bo oblačno s padavinami, ki bodo zvečer od severa ponehale. meja sneženja se bo spustila do okoli 1800 metrov nad morjem. Zapade lahko do 20 centimetrov snega. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še manjše, krajevne padavine. V ponedeljek bo suho in deloma sončno vreme.

Snežna odeja je razmeroma stabilna. V soboto bo snežilo na razmeroma trdo podlago, zato bo novi sneg z njo slabše sprijet. V krajih, kjer bo padlo vsaj 20 centimetrov snega, bo novi sneg potencialno labilen. S strmih pobočij bodo možni tudi manjši plaziči novega snega ali osipi. Tudi v nedeljo bo novi sneg še lahko potencialno nestabilen, potem pa se bo predvidoma že toliko sesedel, da se bo možnost plazenja zmanjšala.

13.04.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije