Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Garnbretovi nagrada

Večer, Koroška: Slovenj Gradec. Podelili so priznanja najboljšim športnikom iz občine Slovenj Gradec v letu 2016, …

… najvišje priznanje, Železnikarjeva nagrada, vrhunski plezalki svetovnega ranga Janji Garnbret.
V Slovenj Gradcu so najzaslužnejšim športnikom občine vseh kategorij in ravni v minulem letu podelili priznanja. Najvišje priznanje, Železnikarjevo nagrado, je prejela mlada plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu. Garnbretova, druga najmlajša svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju, je že v mladinski konkurenci osvojila vse, kar je bilo mogoče, s konkurenco pa je pometla tudi na svojem krstnem svetovnem prvenstvu v članski konkurenci v Parizu. Že pred sklepnim tekmovanjem pa si je na Kitajskem zagotovila tudi skupno zmago v svetovnem pokalu v težavnostnem plezanju za sezono 2016. Garnbretova je lani prejela tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta v slovenskem merilu.
Železnikarjeve plakete so prejeli Anton Garb za vsestransko in dolgoletno delo pri športu, Alen Mihalj za več kot 30 let udejstvovanja na področju rokometa ter Denis Šteharnik za uspešno delo v alpskem smučanju.
Priznanje športnik leta 2016 je prejel član Smučarskega kluba Dvornik transport Aljaž Dvornik, priznanje športnica leta 2016 je prejela članica Judo kluba Acron Slovenj Gradec Zala Pečoler. (tor; foto Robert Balen)

Vecer.si 08.04.2017
Garnbretovi nagrada

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije