Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ob vračanju s Triglava

vecer.com, Kronika: omahnil v smrt. Policisti so danes v Julijskih Alpah obravnavali smrt planinca Delo Bilten:

Kot je v sporočilu za javnost zapisal policijski predstavnik za odnose z javnostmi Bojan Kos, okoliščine dogodka kažejo na gorsko nesrečo, umrl je moški, ki se je s Triglava vračal proti Kredarici.

Ob vračanju s Triglava omahnil v smrtOb vračanju s Triglava omahnil v smrt"Moški je uporabljal zimsko opremo za gibanje v gorah, smrt pa je zelo verjetno posledica hujšega padca v globino z zelo zahtevne poti na oziroma v Snežno konto pod Malim Triglavom. Planinec je umrl na kraju dogodka, z gore pa ga je prepeljal vojaški helikopter," so še zapisali v izjavi za javnost. (spletno uredništvo)


Delo, 01.04.2017: Umrl med spustom s Triglava

Policisti in reševalci so danes v Julijskih Alpah obravnavali smrt planinca.
Kot kaže, je nesrečni ljubitelj gora, ki se je okoli poldneva vračal s Triglava, omahnil v globino, okoliščine tragičnega dogodka pa nakazujejo, da je šlo za nesrečo.

Ponesrečeni moški je bil sicer primerno opremljen za zimsko oziroma zgodnjepomladno gibanje v gorah, ponesrečil pa se je na zelo zahtevnem odseku poti v Snežno konto pod Malim Triglavom.
Umrl je na kraju nesreče, njegove posmrtne ostanke pa je z gore odpeljal vojaški helikopter, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Vecer.si 01.04.2017
Ob vračanju s Triglava omahnil v smrt


 

Bilten URSZR - 02.04.17
Ob 12.49 je na poti iz Krme proti Kredarici zdrsnil planinec in se pri tem tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Posredovali so gorski reševalci iz postaje GRS Mojstrana z zdravnikom, posadko in helikopterjem Slovenske vojske, ki so pokojnega planinca iz kraja nesreče na nadmorski višini 2400 metrov prepeljali v Mojstrano, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije