Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ko Veliko planino

Vandraj.si - Maja Fister: ... prekrije vijoličasta odeja žafranov


V naslednjem tednu bo Veliko planino prekrila odeja vijoličastih cvetov, ki bodo prostrane pašnike naredili še toliko bolj fotogenične.

Velika planina je vedno prijetna ideja za izlet, zdaj, ko je skopnel sneg in je pomlad tudi po koledarju že stopila skozi vrata, pa bo njene planote s prvimi znanilkami pomladi zajela še bolj barvita podoba. Glavni razcvet žafranov ob idealnih vremenskih razmerah pričakujemo že v prvem tednu aprila, popoln razcvet pa traja od 10 do 14 dni.

Med pašnike, kravje zvonce in   pastirske bajte  

Na planini bodo tako kmalu zažvenketali tudi kravji zvonci, ki naznanjajo prihod pastirjev, prav pastirsko naselje pa velja za enega redkih ohranjenih te velikosti v Evropi.

Velika planina je prepoznavna po tipični arhitekturi – strehe koč so krite s smrekovimi skodlami, ki segajo nizko proti tlom. Na teh koncih Slovenije jim pravijo pastirska bajta ali pastirski stan, smrekovi skodli pa po domače rečejo “šinkel”.

VANDRAJ priporoča // Doživi pomladni vikend na Veliki planini po ugodni ceni

S fotografijo cvetočih žafranov do oddiha v glamping hišici

Na uradni strani Velike planine pripravljajo presenečenje za vse obiskovalce, poklicne fotografe in tudi tiste ljubiteljske, ki trenutke svojih izletov radi ujamete kar s telefonom in jih delite na družbenih omrežjih.

Foto: Velikaplanina.si

30.03.2017
Ko Veliko planino prekrije vijoličasta odeja žafranov

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije