Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrtna nesreča Petrovčiča

vecer.com, Kronika:v Bavarskih Alpah. Planinska zveza Slovenije je sporočila, da se je včeraj v popoldanskem času smrtno ponesrečil ...

… slovenski vrhunski alpinist in član slovenske mladinske reprezentance, 25-letni Domen Petrovčič. Bil je član Akademskega alpinističnega odseka iz Ljubljane. Petrovčič je umrl pri sestopu z 2420 m visoke gore Blassenspitze v Bavarskih Alpah.
Petrovčič se je skupaj z drugimi člani reprezentance udeležil redne akcije mladih obetavnih alpinistov, so še sporočili iz Planinske zveze Slovenije.
Pri sestopu je v družbi dveh alpinistov na nezahtevnem terenu zdrsnil, se poskušal zaustaviti, a je bil zaradi teže nahrbtnika neuspešen in je padel v globino. Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in oba alpinista, ki sta bila s Petrovčičem na plezalni turi, prepeljala v dolino.
Planinska zveza Slovenije zdaj ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinistične reprezentance, so še sporočili s PZS.
(STA, spletno uredništvo Večera)

Vecer.si 24.03.2017
Smrtna nesreča Petrovčiča v Bavarskih Alpah


  24.03.2017

Domč

Včeraj je pri plezanju na Bavarskem umrl naš Domč.
Lauri, družini, vsem našim članom in prijateljem iskreno sožalje.

 

1 komentarjev na članku "Smrtna nesreča Petrovčiča"

Franci Savenc,

PZS, 07:26: Obvestilo za javnost o nesreči alpinista Domna Petrovčiča

Planinska zveza Slovenije sporoča, da se je v četrtek, 23. marca 2017, v popoldanskem času (okrog 13. ure) smrtno ponesrečil slovenski vrhunski alpinist in član Slovenske mladinske alpinistične reprezentance Domen Petrovčič. Bil je član Akademskega alpinističnega odseka iz Ljubljane.

Planinska zveza Slovenije sporoča, da je v Bavarskih Alpah v Nemčiji pri sestopu z Blassenspitze (2420 m) umrl 25-letni slovenski vrhunski alpinist in član Slovenske mladinske alpinistične reprezentance Domen Petrovčič iz Ljubljane (član Akademskega alpinističnega odseka), ki se je skupaj še z ostalimi člani reprezentance udeležil redne akcije mladih perspektivnih alpinistov.

Domen je pri sestopu v družbi dveh alpinistov na nezahtevnem terenu zdrsnil, se poskušal zaustaviti, a bil zaradi teže nahrbtnika neuspešen in padel v globino.

Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in oba alpinista, ki sta bila z Domnom na plezalni turi, prepeljala v dolino. Planinska zveza Slovenije ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinistične reprezentance.

Sporočilo za javnost pripravil: Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec PZS

Planinski pozdrav,

Manca Čujež

predstavnica PZS za odnose z javnostmi

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije