Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Obnova hotela in koče

Večer, Celjsko - Rozmari Petek: Aprila začetek obnove hotela in koče na Golteh

Novi večinski lastnik Golt želi še letos dokončati apartmajsko naselje; bodisi sam bodisi v sodelovanju z "dodatnimi investitorji".
S prvim aprilom bo novi lastnik podjetja Golte Sandi Brezovnik, ki je tudi častni konzul Ukrajine v Sloveniji, s svojim podjetjem Sicom invest začel obnavljati hotel Golte ter kočo Trije ploti. Prav tako bo potekalo vzdrževanje žičnice in druga gradbena dela. "Sprejem gostov v tem obdobju bo omejen na dnevne obiskovalce, ki se bodo udeležili pohodništva in kolesarskih izletov po okolici, nastanitev pa bo na voljo v Mozirski koči," je sporočil direktor podjetja Sicom invest Samo Krivic.
Kot je še sporočil, se je novi lastnik od avgusta lani pripravljal na vstop v podjetje Golte in da je od septembra ločeno potekala tudi analiza obstoječe in priprava nove poslovne strategije ter poslovne prenove podjetja Golte, usmerjena v izboljšanje storitev, posodobitev infrastrukture in nadaljnji razvoj zimsko-letnega centra.

Dokončanje apartmajev prva naloga
"Za izvedbo analize kot tudi za operativno izvedbo sprememb smo se povezali s specializiranim podjetjem z izkušnjami pri vodenju hotelov. Ekipa novega vlagatelja meni, da ima Golte odlične naravne pogoje in je zato pripravljena vložiti veliko napora ter investicij v razvoj letovišča. Nova strategija se bo osredotočila predvsem na povečanje prenočitvenih kapacitet na smučišču kot tudi v dolini tako v zimski kot v letni sezoni, nadaljnji razvoj žičničarske infrastrukture, povečanje obiska tujih gostov, na pripravo zanimivih ponudb v tako imenovanem segmentu MICE ter na področju zabave. Poleg tega je predviden tudi zaključek gradnje in začetek obratovanja šestih koč, ki se nahajajo v neposredni bližini hotela. Dokončanje apartmajskega naselja je najpomembnejša investicija v letošnjem letu, ker bo pozitivno vplivala tako na število obiskovalcev kot tudi na neposredno poslovanje podjetja Golte."
Po besedah direktorja nameravajo do konca leta 2017 hotel vključiti v eno od največjih evropskih združenj Eko-hoteli Evrope. "V sklopu prenove poslovanja pa bo izvršen še prenos določenih poslovnih funkcij (računovodstvo, pravna podpora) s Premogovnika Velenje (dosedanjega največjega lastnika, op. p.) na druge izvajalce," je natančno pojasnil Krivic.

Brezovnik edini lastnik, a odprt za investitorje
Poudaril je še, da je edini lastnik podjetja Sicom invest Brezovnik, dejavnost podjetja pa je usmerjena na pripravo, izvedbo ter skrb za uspešno poslovanje različnih investicij kot tudi s pripravo novih investicijskih projektov za obstoječe in nove investitorje, ki želijo investirati v Sloveniji. "Eden od uspešno začetih projektov je tudi vstop v lastniško strukturo podjetja Golte, kjer imamo kot investitor dolgoročne razvojne načrte s turističnim centrom, seveda pa obstaja možnost, da v razvoju poslovanja in investicijah v objekte na Golteh sodelujejo še dodatni investitorji," je še dodal Krivic. Med domačini je namreč že dalj časa bilo slišati, da bodo center Golte prevzeli Ukrajinci. Po odgovoru sodeč, obstaja tudi ta možnost. In dokler ta pomeni obstoj likvidnostno že hudo načetega podjetja, menda nihče ne bo imel nič proti.

Rozmari Petek

Fotografija: Novi lastnik napoveduje, da bo že aprila začel obnavljati
hotel Golte in kočo Trije ploti. (Andrej Petelinšek)

 

Vecer.si 22.03.2017
Aprila začetek obnove hotela in koče na Golteh

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije