Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.03.17

Smrt v gozdu
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 8.34 je v gozdu pri Kamen vrhu, občina Dobrepolje, pri delu na kmetijskem stroju nenadno obolela oseba. Prisotni revirski gozdar ji je nudil prvo pomoč z oživljanjem do prihoda reševalcev NMP Ljubljana in GRS Ljubljana. Kljub hitri pomoči je oseba umrla na kraju dogodka. Reševalci GRS Ljubljana so jo prenesli do terenskega vozila in prepeljali v dolino, kjer so jo predali pristojnim službam.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo pihal jugozahodni veter, nekaj oblačnosti bo nastalo v hribih severne Primorske. Ponoči se bo od severa pooblačilo. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo.
V soboto bo pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo predvsem ponekod v vzhodni Sloveniji občasno rahlo deževalo, popoldne bo povečini brez padavin. Zapihal bo jugozahodni veter.
V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.
V ponedeljek bo sončno.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost pred snežnimi plazovi v petek zjutraj in deloma dopoldne večinoma MAJHNA, 1. stopnje. proti poldnevu in popoldne se sneg zaradi sonca na osončenih legah ojuži in zmehča in nevarnost se poveča na ZMERNO, 2. stopnje. Nevarna so predvsem strma pobočja ter mesta z napihanim snegom, ki so na vseh straneh grebenov. V senčnih legah, pa tudi drugod v jutranjih urah, je snežna odeja trda in ponekod tudi poledenela, zato je nevarnost zdrsov.

Nadaljuje se večinoma sončno vreme. Ledišče je bilo v preteklih dneh pod 2000 metrov nadmorske višine. Snežna odeja je večinoma skorjasta ali pomrznjena in trda. Na vetru izpostavljenih legah je močno spihan, ponekod zaradi vetra tudi razmeroma trd. Čez dan se na osončenih legah sneg zmehča. Višina snežne odeje je zelo neizenačena. V petek bo sončno, pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo pretežno oblačno in večinoma suho. Večina oblačnosti bo nad nadmorsko višino okoli 2500 metrov ali celo višje, predvsem na zahodu pa tudi nižje. Malo hladneje bo, ledišče bo na nadmorski višini okoli 2200 metrov. Še bo pihal zahodni do jugozahodni veter. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo predvidoma v vzhodni polovici Slovenije. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo šibak do zmeren zahodni do severozahodni veter, ki bo v višinah močnejši proti vzhodu.

V petek čez dan se bo sneg, razen v senčnih legah visokogorja, ojužil, ponoči pa pomrznil. V jutranjih in zgodnjih dopoldanskih urah bo snežna odeja marsikje trda in deloma poledenela, zato bo tudi nevarnost zdrsov. V soboto bo zaradi precej oblačnega vremena vpliv sonca manjši in ne pričakujemo izrazitejšega zmehčanja snega čez dan. Precej podobno bo tudi v nedeljo, a bo oblačnost predvsem na območju Julijskih Alp in Karavank manj gosta, zato bo vpliv sonca vendarle nekoliko večji kot v soboto. V ponedeljek in torek bo spet večinoma sončno vreme. Snežna odeja bo razmeroma stabilna, le sredi dneva in popoldne na prisojnih pobočjih potencialno nekoliko labilna. Kakšen snežni plaz lahko na teh mestih sprožite ob večji dodatni obremenitvi snežne odeje.

17.03.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije