Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Radeljski planinci

image2Večer, Koroška:tudi evropohodniki. Včeraj (10.) je Planinsko društvo Radlje ob Dravi proslavilo 60-letnico, v jubilejnem letu bodo pripravili 30 izletov

Planinsko društvo (PD) Radlje ob Dravi je v petek, prav na obletnico ustanovitve društva, slovesno zaznamovalo 60-letnico delovanja. Slavnostni govornik na prireditvi v radeljskem MKC je bil predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik. "Pri svojem delu vseskozi veliko pozornosti namenjamo delu z mladimi, izobraževanju vodnikov, markacistov in tudi članov, prav tako skrbimo za vzdrževanje več planinskih poti na svojem območju in vse od leta 1984 vlagamo v planinsko kočo na Pesniku, ki je v večinski lasti društva in jo že dobri dve desetletji dajemo v najem," pojasni predsednik Evald Lampreht.
image2V jubilejnem letu bo društvo, ki ima sedem aktivnih vodnikov, organiziralo okoli 30 izletov po Sloveniji in v tujino. Na njih se radeljskim planincem marsikdaj pridružijo še planinci iz sosednjih in prijateljskih društev. Med drugim sodelujejo s planinci iz Avstrije in Hrvaške. Radeljski planinci so tudi pravi evropohodniki, saj osvajajo etape evropskih pešpoti, od katerih del ene, to je E6, pelje tudi skozi Radlje ob Dravi. Lani se je nekaj radeljskih pohodnikov udeležilo tudi srečanja evropohodnikov na Švedskem. (jd)

Fotografija: Planinci sosednjih društev Slovenije in Avstrije
na Sv. Pankraciju. (Arhiv PD Radlje)

Vecer.si 11.02.2017
Radeljski planinci tudi evropohodniki

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije