Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.01.17

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V petek bo na Primorskem in v višjih legah pretežno jasno. Drugod bo zjutraj in dopoldne še bolj oblačno ali megleno, sredi dneva in popoldne pa se bo pričelo postopno jasniti.
V soboto bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se bo čez dan delno razkrojila.
V nedeljo in ponedeljek bo precej jasno, le v južni Sloveniji bo občasno bolj oblačno. Predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Po nižinah bo še razmeroma mrzlo, v višinah pa bo občutno topleje.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost pred snežnimi plazovi v večjem delu naših gora nad nadmorsko višino okoli 1800 m ZMERNA, 2. stopnje. Spontanega plazenja ne pričakujemo, lahko pa sprožimo snežni plaz ob večji obremenitvi snežne odeje predvsem na mestih z napihanim snegom ter na strmejših pobočjih, predvsem na tistih, kjer je snežilo na travnato ali z listjem pokrito podlago. Nižje je nevarnost MAJHNA, 1. stopnje.

Novega snega ni, temperatura je bila, razen krajši čas v sredo, pod ničlo. Ob sončnem vremenu se tudi na prisojnih pobočjih sneg čez dan večinoma ni ojužil. Močnejšega vetra ni bilo. Sneg je v zatišnih legah večinoma mehak, na vetru izpostavljenih mestih pa je ponekod trd. Sicer pa je v glavnem mehak in suh. Vetru izpostavljene lege so tudi močno spihane, veliko je klož.

Nadaljevalo se bo suho vreme. V gorah bo tudi sončno. Že danes se je nad ničlo segrelo v plasti med 1400 in 1900 m, čez dan se bo ta plast prehodno še nekoliko odebelila v smeri višjih nadmorskih višin. V soboto bo temperatura negativna le v plitvi plasti zraka po nekaterih dolinah, ledišče pa bo na nadmorski višini okoli 2000 m. V nedeljo se bo plast hladnega zraka pod temperaturnim obratom spet odebelila. Nekoliko izrazitejši zahodni veter bo pihal v petek in soboto.

27.01.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije