Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dvakrat z Nives in Romanom

Zavod Rihtarjeva domačija vabi na pogovor z alpinistoma Nives Meroi in Romanom Benetom v soboto, 11. februarja, ob 14. in 17. uri.

Srečanje bo v večnamenskem objektu (200 metrov desno od Rihtarjeve domačije).

Pogovor bo ob prevajanju Mateje Gomboc vodila Alenka Veber, urednica knjige Nives Meroi NE PUSTIM TE ČAKATI, ki je izšla maja 2016 pri Celjski Mohorjevi družbi. Knjiga vam bo ob koncu srečanja na voljo za 19,50 EUR.

Zaradi prostorskih kapacitet so potrebne predhodne prijave na 041 260 985 ali info@rihtarjeva-domacija.si

Nives Meroi, rojena v Bonate di Sotto leta 1961, je ena najpomembnejših alpinistk na svetu.
V svoji karieri se je do sedaj povzpela na trinajst od štirinajstih osemtisočakov sveta, vselej v navezi z možem Romanom Benetom, Slovencem z do sedaj največ preplezanimi osemtisočaki. Na vse sta se povzpela brez uporabe dodatnega kisika in brez višinskih nosačev. Živita v Fužinah pri Trbižu in sta s svojimi vzponi pustila velik pečat v domačih Julijcih, nato sta nadaljevala z zahtevnimi vzponi v Zahodnih Alpah, leta 1994 je sledila Himalaja. (Vir: Celjska Mohorjeva družba) V pogovoru nam bosta Nives in Roman med drugim predstavila tudi njun vzpon na Kangčendzengi. Vzpon na tretji najvišji vrh sveta, ki je eden izmed najtežje dosegljivih. Njuna zgodba se začne (slabo) in konča (srečno). Prisluhnili bomo zgodbi, ki se ne dotika samo sveta alpinizma, temveč je to predvsem zgodba o ljubezni in notranji rasti.

Priporočamo prostovoljni prispevek pet evrov. Vsi zbrani prostovoljni prispevki bodo namenjeni alpinistoma za njuno odpravo na Anapurno, ki jo načrtujeta v letu 2017.

12.01.2017

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije