Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.01.17

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V torek bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Popoldne se bo od vzhoda začela oblačnost trgati. Ponoči bo v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, drugod precej jasno. Do jutri zjutraj se bo tudi na vzhodu večinoma zjasnilo.
V sredo bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo dopoldne postopno ponehala. Proti večeru se bo od severozahoda navlekla razmeroma tanka slojasta oblačnost. Do vključno srede po Sloveniji še pričakujemo zelo nizke zimske temperature.
V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, mraz bo popuščal. Od zahoda bo oblačnost naraščala, predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo proti večeru že rahle padavine.
V petek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki jih bo manj v severovzhodni Sloveniji. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo sprva večinoma deževalo, čez dan pa bo dež večinoma prešel v sneg.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je v torek po evropski petstopenjski lestvici nevarnost snežnih plazov 1. stopnje – MAJHNA.
Snežna odeja je stabilna, trda in ponekod poledenela. Velika je nevarnost zdrsov. Snega je v gorah malo. Strnjena snežna odeja je predvsem v Julijskih Alpah večinoma le nad 2300 metrov. Drugod je malo snega le po najvišjih vrhovih ter v kakšni grapi. Sneg je zmrznjen, ponekod tudi poledenel. Ponekod v vzhodni Sloveniji je ob koncu tedna zapadlo do okoli 5 cm puhastega snega.

V noči na torek in v torek čez dan bo ponekod naletaval sneg, sicer pa bo do noči na petek suho in mrzlo vreme. V torek bo na Primorskem sončno, drugod pretežno oblačno. Sreda bo sončna in mrzla, zjutraj bo ponekod po nižinah megleno.
V četrtek bo zapihal jugozahodnik, od zahoda bo oblačnost naraščala. Zvečer se bodo rahle padavine začele pojavljati v zahodnih krajih, v noči na petek pa tudi ponekod v osrednjih krajih. Večinoma bo snežilo. Temperatura bo ta teden večinoma pod ničlo, šele v četrtek se bo ob jugozahodniku ponekod segrelo malo nad 0 stopinj.

Sneg bo ostal pomrznjen in trd. Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje ter na spihanih grebenih.
V noči na petek bo začelo rahlo snežiti. Novi sneg se bo slabo sprijel s trdo in deloma poledenelo podlago, jugozahodni veter ga bo v gorah spihal v zamete.

10.01.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije