Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 05.01.17

Primorski dnevnik: Pohod na Medvedjak  | Članarina SPDT

Pohod na Medvedjak

Kot je že tradicija, so se tudi letos člani SPDT na prvi dan v letu zbrali na Poklonu in se nato povzpeli na Medvedjak. Čeprav Medvedjak ne sodi med prestižne vrhove, je osvojitev njegovega vrha vsekakor zanimiv cilj. Iskreno novoletno voščilo, ki si ga planinci izrečejo na osvojenem vrhu, pa zazveni na prav poseben način.

Vreme je bilo prekrasno. Toplo, skoraj pomladno sonce je grelo izletnike, ki so se zbirali na Poklonu. Po prijateljskih pozdra vih so se skupno podali po prijetni gozdni poti in med sproščenim klepetom kmalu dosegli vrh. V izredno jasnem popoldnevu se jim je na vrhu odprl čudovit pogled na prav nič zimske Julijce. Pobeljena sta bila le vrhova Očaka in Krna, a še tu je bilo snega le za vzorec. Na drugi strani pa se je v soncu lesketalo morje. Po krajšem občudovanju narave so pohodniki iz nahrbtnikov potegnili najrazličnejše dobrote in ob pogrnjeni mizi nazdravili, si voščili, zapeli in prijateljsko pokramljali. Sonce se je kmalu začelo nagibati k zatonu in pritisnil je mraz, zato so pohodniki naglo sestopili. Ob slovesu so si še zaželeli, da bi se čim prej srečali na naslednjem izletu.

Članarina SPDT

Društvena članarina in zavarovalnina Planinske zveze Slovenije, za obiskovanje gora in za druge dejavnosti v naravi, veljata le do 31. januarja. Za obnovitev društvene članarine in zavarovanja, oziroma za vpis novih članov za leto 2017, bodo odborniki SPDT najprej na razpolago v ponedeljek, 16. januarja, od 19.00 do 20.30 v društveni postojanki v Boljuncu, hišna številka 44. Ostale datume bomo javili naknadno.

05.01.2017
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije