Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz dežel Srednje Amerike

Obalno PD v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio Koper, vabi v četrtek, 12. januarja, na predavanje Marize Viragh:

Utrinki iz dežel Srednje Amerike
– Kostarika, Nikaragva, Salvador, Honduras in Gvatemala

... ki bo v četrtek, 12. januarja, ob 19. uri v dvorani Skupnosti Italijanov (Circolo) v Kopru, Ulica OF 10.
Vstop prost!

Srednja Amerika je naravna vez med Severno in Južno Ameriko. Politično jo sestavlja skupinica sedmih manjših držav, od katerih sem obiskala pet držav. V vseh petih državicah govorijo španski jezik in povsod prevladuje španska kultura, kar je posledica dolgoletne španske kolonialne politike. V tem delu Srednje Amerike bomo občudovali izjemno kombinacijo zgodovinskih spomenikov, naravnih lepot,kulture, glasbe in tudi ljudi.

V vsaki državi bomo videli tisto, kar je preprosto treba videti. V Kostariki se bomo sprehodili po ulicah glavnega mesta San Jose,videli vulkana Poas in Arenal,popeljali  se bomo skozi najlepši deževni gozd v srednji Ameriki in uživali v naravnem parku Tortuguero.
V Nikaragvi naj izpostavim prelepi kolonialni mesteci Granado in Leon ter vulkan Masaya. San Salvador, glavno mesto države Salvador, je drugo največje mesto v Srednji Ameriki. Ogledali si bomo arheološki park Joya de Ceren, ki je pod zaščito Unesca.
V državi Honduras se bomo  osredotočili lena  eno točko, in sicer najpomembnejši majevski arheološki park v Copanu.
V Gvatemali pa   bomo občudovali tipično  špansko kolonialno arhitekturo mesteca Antiqua, obiskali bomo tudi majevski arheološki park Tikal ter slikovito majevsko mestece Chichi v pogorju zahodne Gvatemale in potovanje bomo zaključili v glavnem mestu Gvatemala.

  ...01.2017

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije