Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najhitrejši

Primorske novice - Simon Maljevac: ... je bil Matej Kravos - Nad Ilirsko Bistrico

Nad Ilirsko Bistrico so pripravili tekmo za slovenski pokal v ciklokrosu
Najhitrejši je bil Matej Kravos

Prva primorska postaja slovenskega zimskega pokala v ciklokrosu je bila na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico, kjer je bil najhitrejši Matej Kravos (Tuš team).

ILIRSKA BISTRICA ► Lepo vreme in odlični organizatorji iz turnokolesarske sekcije Planinskega društva Snežnik so na Črne njive privabili veliko ljubiteljev kolesarstva, ki so uživali v atraktivni pokalni preizkušnji v ciklokrosu na 2,2 kilometra dolgi in zelo razgibani progi.

V treh kategorijah se je pomerilo 46 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije, na skrajšani progi so se preizkusili tudi otroci. Med dekleti je slavila Kranjčanka Neja Kalan pred tekmovalkama idrijske Sloge 1902 Nušo Moroz in Špelo Čuk. Tudi med dečki je drugo in tretje mesto odšlo v Idrijo, kjer sta se veselila Marcel Skok in Lenart Tušar. Zmagal je kolesar MBK SportR.si iz Črnega vrha nad Idrijo Jure Rus.

Med članicami je kolesarka iz slovenske Istre Isabel Petronio (AMD Beli Kamen) premagala Tino Lager (OSM Films).

Vrhunec dogajanja je bila moška dirka, kjer so se kar vrstile okvare koles in menjave v vodstvu. Vse težave je najhitreje premagal primorski član Tuš teama Matej Kravos. Drugi je bil Jernej Stibilj, tretji pa domačin Matej Krebelj (oba Picibici). Bistričani so se sicer nadejali visoke uvrstitve kolesarskega profesionalca ljubljanske Radenske Roberta Jenka, ki pa je odstopil. Bistriško kolesarstvo je sicer z osmim mestom dobro zastopal tudi Marko Ličan.

“Organizacija dirke je bila odlična, konkurenca pa dobra. Če nekateri odseki proge ne bi bili zmrznjeni, bi bilo tekmovanje še bolj zanimivo, saj proga ni bila zahtevna. Vsi smo imeli med dirko po dve ali tri okvare. Glede na to sem z rezultatom zadovoljen,” je na cilju povedal zmagovalec Matej Kravos.

V kategoriji nad 40 let je slavil Miran Kurnik (KK Grega Bole Bled) pred Primorcema Markom Peričem (KK Brda) in Matjažem Kovačem (Izvir Vipava).

SIMON MALJEVAC 

  21.12.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije