Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševalec Jure

Slovenske novice - Tina Horvat: ... zdrsnil kakih dvesto metrov, lahko je še poklical
Omahnil eden najboljših

Jure Jeršin je zdrsnil po ledenem pobočju Jalovca, ustavil ga je zamet. Še v soboto je bil zraven pri žalostni reševalni akciji – v Poncah je umrl 18-letnik.

RATEČE, JESENICE – Slovenija si še ni opomogla od najbolj črnega vikenda zadnjih časov v gorah, ki je bil usoden za kar tri planince, ko se je spet zgodilo. Kot bi se usoda hotela nekam čudno poigrati, se je ponesrečil eden najbolj izkušenih in aktivnih gorskih reševalcev – Jure Jeršin iz postaje GRS Rateče.

V soboto dvakrat reševal

Prav on je v soboto, očitno pretresen zaradi nesrečne usode osemnajstletnika Tineta Osolnika, pri reševanju katerega je sodeloval, na svojem profilu na facebooku in na portalu Gorske reševalne zveze Slovenije napisal osebno izpoved o – »žal še enem črnem dnevu v moji statistiki reševanj v Poncah, ko je še eno mlado življenje zapolnilo strani črne kronike, neizmerna žalost pa naša srca in srca svojcev«.

Prav on je v ponedeljek na istem portalu objavil opozorilo in poziv, naj se obiskovalci gora vendar podajajo tja opremljeni za zimske razmere, saj pogled iz doline ustvarja varljiv občutek kopnega visokogorja, zato se nekateri v hribe odpravijo slabo opremljeni.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom.

20.12.2016 11:41
OMAHNIL EDEN NAJBOLJŠIH
FOTO: Reševalec Jure zdrsnil kakih dvesto metrov, lahko je še poklical


SlN/G-L, 13.12.16: Varljiva gorska idila
je vzela še Saša - Tretja ssmrtna žrtev črnega vikenda

SlN/G-L, 12.12.16: V gorah sta umrla
najstnik in zdravnica - Pod Olševo in v Škrlatico


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije