Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skala je padla

Večer, Črna kronika: Blizu Košaških slapov mu je padla skala na glavo.
Večer, Dnevnik

Blizu Košaških slapov nad vasjo Klemenčevo v občini Kamnik je v soboto enemu od pohodnikov na brezpotju in zelo nevarnem terenu na glavo padla skala in ga hudo poškodovala. Gorski reševalci iz Kamnika so poškodovanega planinca oskrbeli in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v dolino, reševalci ZD Kamnik pa v bolnišnico.

Trije umrli v gorah

Pod Srednjo Ponco nad Tamarjem se je v soboto zgodila huda nesreča. Umrl je planinec iz Ljubljane. Kranjska policijska uprava je sporočila, da se je moški v soboto dopoldne po zahtevni gorski poti vzpenjal na gorski vrh, vmes pa je verjetno zdrsnil ali padel s poti. Okoliščine nezgode kažejo, da se je zgodila gorska nesreča in ne kaznivo dejanje. Tragedija v gorah se je zgodila tudi včeraj okoli desetih dopoldne pod Olševo v občini Solčava. Spodrsnilo je planinki, padla je v globino in se pri tem tako hudo poškodovala, da je na kraju samem umrla, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Gorski reševalci iz Celja in posadke helikopterja Slovenske vojske so umrlo prepeljali v dolino. Pet ur in pol kasneje so zaradi hude nesreče v gorah morali posredovati tudi gorski reševalci iz Kranjske Gore in Mojstrane. 


Večer, 11.12.2016
Danes dve smrti v planinah
V severni steni Škrlatice v občini Kranjska Gora se je okoli 15.30 smrtno ponesrečil planinec, je navedeno na spletni strani Centra za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje. Posredovali so gorski reševalci iz Kranjske Gore in Mojstrane, helikopter Slovenske vojske je mrtvega planinca prepeljal na Jesenice, so zapisali. To je danes že druga nesreča v slovenskih gorah s smrtnim izidom. Okoli 11. ure je pod goro Olševa v občini Solčava spodrsnilo planinki, da je omahnila v globino in se tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla. (sta, spletno uredništvo)


Večer, Kronika, 12.12.2016
Tragični konec planincev

Pod Sredjo Ponco na Tamarjem se je v soboto zgodila huda nesreča. Umrl je planinec iz Ljubljane. Kranjska policijska uprava je sporočila, da se je moški v soboto dopoldan po zahtevni gorski poti vzpenjal na gorski vrh, vmes pa je verjetno zdrsnil ali padel s poti. Okoliščine nezgode kažejo, da se je zgodila gorska nesreča in ne kaznivo dejanje. Tragedija v gorah se je zgodila tudi včeraj, pod Olševo v občino Solčava. Spodrsnilo je planinki, ki je padla v globino in se pri tem, tako hudo poškodovala, da je na kraju umrla, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Gorski reševalci iz Celja in posadke helikopterja Slovenske vojske so umrlo prepeljali v dolino.
V podobnih okoliščinah se je teden prej zgodila smrtna nesreča v škofjeloških hribih. Policisti svarijo, da je zdrs eden najpogostejših vzrokov za nesreče v gorah, predvsem na zasneženih delih, zato je potrebno biti tam izredno previden. (Vesna Lovrec)

Vecer.si 12.12.2016
Skala mu je padla na glavo


Dnevnik, 12.12.2016



Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije