Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.12.16

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V petek bo pretežno jasno. Ob morju in po nižinah Primorske se bosta pojavljali megla in nizka oblačnost, nekaj megle pa bo zjutraj in dopoldne tudi po neprevetrenih kotlinah osrednje in severne Slovenije.
V soboto bo pretežno jasno. Po nižinah in ob morju bo precej megle ali nizke oblačnosti.
V nedeljo se bo oblačnost od jugozahoda širila v notranjost Slovenije. Na severu in vzhodu bo še precej jasno z jutranjo meglo. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter.
V ponedeljek bo na Primorskem zapihala burja. Delno jasno bo, ponekod po nižinah zjutraj in dopoldne tudi megleno. Popoldne se bo od severa postopno pooblačilo.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije za okolje RS je pred snežnimi plazovi nevarnost 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici – MAJHNA. Nevarnejša so le mesta z napihanim snegom na strmejših pobočjih, kjer ob večji dodatni obremenitvi morda še lahko sprožite kakšen manjši plaz kložastega snega. Snežna odeja je večinoma trda in ponekod poledenela, zato je velika nevarnost zdrsov.

V višinah se je precej segrelo, a zrak je bil suh in otoplitev ni kaj dosti vplivala na stanje snežne odeje. Snežna odeja ostaja razmeroma stabilna, trda in ponekod poledenela, le v osojah je ponekod pokrita s skorjo, ki ne drži človeka.

Suho vreme se bo nadaljevalo. Do vključno nedelje bo ostal temperaturni obrat. V nedeljo popoldne se bo počasi začelo hladiti, do takrat pa bo ledišče nad našimi najvišjimi vrhovi. Zrak bo ostal suh, zato se bo sneg čez dan le nekoliko ojužil samo na južnih pobočjih. Do ponedeljka zjutraj se bo ledišče spustilo pod 2000 metrov nadmorske višine.

Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod deloma poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih.

09.12.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije