Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezanje v NP Yosemite

Turni klub gora vabi v četrtek, 24. novembra, ob 20. uri v okrepčevalnico Žibert na predavanje: Jure Noč - Plezanje v Nacionalnem parku Yosemite

V oktobru sva se s Slavkotom Rožičem potepala po Kaliforniji.
Med kupom prigod in nezgod sva preplezala kar nekaj smeri v Nacionalnem parku Yosemite, predvsem pa spoznala ogromno ljudi med drugim tudi take, ki so krojili tako plezalno kot tudi socialno kulturo v tem delu Kalifornije.
Citiram Slavca: Za mizo je redno sedel tudi Chongo. Pozornost pritegne zaradi svojega videza. Tako, malo klošarsko deluje. Videz seveda vara in Chongo je legenda Doline.
Na deževen petkov večer pijemo viski v baru. Poslavljava se od Doline. Chongo sedi pri ognju, kjer se greje in suši obleko. Prisedem z enakim namenom. Takoj me poduči, da ni ravno zgovoren tip in da če sem se prišel pogovarjat, ni pravi za to. Potolažim ga, da sem še manj zgovoren kot on.
Po minuti ali dveh tišine mu vrag ne da miru in začneva se pogovarjati. Ne o plezanju, kjer je bil legenda, ampak o njegovi znanosti in teoriji relativnosti in o fiziki, ki jo obožuje. Ni hodil na faks, sam se je učil od mojstrov, ki so prihajali v Dolino.

...12.2016
Žibert je poleg tacenskega mestu pod Šmarno goro

Napovedujemo:
15. december: Aleš, Bolris, Barbara in Mišo: Uživanje na vulkanih Čila


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije