Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Islandija

Turni klub Gora vabi v četrtek, 27. oktobra, ob 20. uri v okrepčevalnico Žibert na predavanje Darje in Franceta: Islandija sprehod med ognjeniki in ledeniki

Islandija je tudi poleti nekaj posebnega. Razsežna pokrajina v notranjosti otoka preseneča z raznobarvnimi vulkanskimi kamninami, z ostanki snega, toplimi vrelci, mrzlimi rekami ter nepredvidljivim vremenom. Predvsem pa je zelo redko naseljena in se je za večdnevni pohod potrebno ustrezno pripraviti. Avtobus naju je odložil v notranjosti otoka pri hiši Rjupnavellir nakar sva deset dni porabila za pot do morske obale.

V začetku sta bila nahrbtnika zelo težka, saj sva s seboj nosila poleg opreme za taborjenje tudi vso potrebno hrano, a se je na srečo njuna teža iz dneva v dan manjšala. Prva dva dneva skoraj nisva srečala človeka, pot od Kopališča podeželanov do Torovega gozda pa je del znanega in precej obljudenega treka z nekaj več turisti. Po prečkanju Sedlapetihmožicev in vzponu na najbrž najmlajši vrh na svetu sva hojo končala ob slapu v Skogarju. Ker nama je preostalo še dovolj časa in še več veselja, sva nato naredila še nekaj enodnevnih sprehodov, zadnjih par dni pa sva si ogledala še zahodni del otoka, kjer je med drugim tudi znani začetek poti do središča Zemlje.


Napovedujemo: 
10. november - Cici in Mucki: Tek okoli Elbrusa
17. november - Igor Jenčič: Transalp 2016 - od Suse do Vinadia
24. november - Jani Bele: Dvakrat v Himalajo 

  ...10.2016
Predavanja: okrepčevalnica Žibert -

 

4 komentarjev na članku "Islandija"

Bruno Fras,

Le kje je ta okrepčevalnica Žibert, sem se vprašal. Je težko pripisati še kraj? Vidim, da je Turni klub Gora v Ljubljani, torej je verjetno navedena okrepčevalnica tudi tam ... Vsemogočni splet mi pove, da je na Celovški cesti v Šentvidu. Podobno je z navedbo PD Matica. Kot da je PD s tem imenom samo v Ljubljani. Tudi v mestu ob Dravi je PD Maribor Matica ... In podobnih primerov je še kar nekaj. Bodite, prosim, korektni in navajajte imena s polnim imenom, tudi z navedbo kraja. Brez prevelike zamere in sončen pozdrav iz Maribora.


Bruno Fras,

Hvala. Moj pripis ima širši namen, ni le navedeni naslov problem. Mimogrede, ta predel Ljubljane dobro poznam; Šentvid, Tacen, Pirniče, Vikrče, tudi Šmarno goro, Medvode ..., ker sem bil večkrat tam. Okrepčevalnice in gostišča pa poznam bolj slabo.


Tone Škarja,

Iz ljubljanske smeri čez Savo in takoj prva oštarija na desni. Iz črnuške ali Šmartnega oštarija na levi tik pred mostom. Čez cesto pa P za Šmarno goro.


Jani Bele,

Lokacija je natančno opisana na njihovi strani: http://www.turni-klub-gora.si/

Drugače pa pred Tacenskim mostom čez Savo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije