Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Center TNP Bohinj

vabi na odprtje arhitekturne razstave Constructive Alps 

Na ogled bodo najlepši in podnebju najprijaznejši primeri prenove starih in gradnje novih objektov na območju Alp, ki so bili nominirani med približno 350 kandidaturami za mednarodno arhitekturno nagrado za trajnostno prenovo in gradnjo v Alpah Constructive Alps 2015.

Razstava odkriva vizije arhitektov in uporabnikov ter odpira pogled na različne vidike trajnostnosti. Kaj je tisto, kar določeno stavbo odlikuje kot posebno trajnostno? Kakšen je njen vpliv na okolico, kakšen na ljudi, ki jo uporabljajo in živijo v njej?

Razstavo je pripravila Švicarska konfederacija, ki je skupaj s Kneževino Lihtenštajna lani oktobra že tretjič zapored podelila nagrado Constructive Alps. Nagrada je namenjena projektom trajnostne gradnje in prenove v alpskem prostoru, zglednim z vidika gradbene kulture, družbenega učinka in gospodarnosti. Strokovna žirija je med nominiranimi projekti izbrala enajst najboljših ter jim podelila denarne nagrade oziroma priznanja.
V ožji izbor nominirancev za nagrado sta se uvrstila tudi dva projekta iz Slovenije, Mladinski hotel Punkl iz Raven na Koroškem in Planina Laški Seč iz Tolmina, ki je tudi prejelo posebno priznanje.

Nagrada pomeni prispevek k izvajanju Akcijskega načrta za podnebje v Alpah, ki so ga 2009 sprejeli ministri pogodbenic Alpske konvencije. Več o nagradi na constructivealps.net

Razstava bo na ogled do 30. novembra 2016. Vabljeni!

  ...10.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije